Поліцейський аналітик про зміни у правоохоронному відомстві Тернопільщини

Сьомого грудня минув місяць, відколи вступив у силу Закон України «Про Національну поліцію» і згідно з яким по-новому запрацювало правоохоронне відомство. Що змінилося за цей період часу, розповів керівник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, полковник поліції Орест Кісіль.

- Реформування міліцейського відомства Тернопільщини розпочалося ще до моменту набрання чинності Закону України «Про національну поліцію». Ефективне реагування на звернення громадян – один з перших дієвих кроків. Задля цього модернізували службу 102, збільшили  її штатну чисельність. До слова, над ефективністю роботи цього підрозділу, який носитиме назву Колл-центр 112 й надалі ведеться робота, - каже Орест Кісіль.

Наступний крок, який зробили для того, аби вчитися працювати по-новому, за його словами, - створення груп швидкого реагування. Сьогодні в обласному центрі ефективно діє сім таких нарядів. У березні, коли почне роботу нова патрульна поліція, з її штату буде створено двадцять автомобільних патрулів, відповідно оперативність реагування та якість роботи буде ще кращою. 

Використання засобів відеоспостереження – ще одне запровадження задля ефективного реагування на повідомлення про скоєні злочини. В області зараз використовується понад 200 камер відеоспостереження з мережевим доступом з чергових частин Головного управління та відділів і відділень, що дає змогу використовувати зафіксовану відеоінформацію під час розслідування. 

Зміни сталися і в структурі поліцейського відомства. Зараз діє тимчасова модель відомства, затверджена на перехідний період. Апарат Головного управління Національної поліції в Тернопільській області має 24 структурні підрозділи, шість кущових відділів (відокремлених структурних підрозділів), які включають дванадцять відділень.

Найважливіша оцінка діяльності, на думку Ореста Кісіля, –довіра громадян. За місяць роботи тернопільської поліції надійшло 6066 заяв та повідомлень від громадян. Це на двадцять відсотків більше, аніж середньомісячний показник роботи міліції. Більше людей стали звертатися з найрізноманітніших питань, і не лише правових, а й, наприклад, зателефонувала тернополянка і попросила допомогти їй витягнути дитячий візочок, що скотився з берега ставу у водойму. Відреагували і допомогли.

Попереду всіх, хто виявив бажання служити у поліції, чекає переатестація. Окрім тестів на загальний розвиток та знання законодавчої бази, які проходитимуть усі без виключення, керівників та співробітників підрозділів, які входять в так звану «групу ризику» щодо можливості корупційних зловживань чекають тест на доброчесність та поліграф. Все це дасть змогу ще раз ретельно «пересіяти» кадри, відібрати кращих і продовжити працювати.

Джерело: mvs.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео