У Козівському районі буде сучасна фабрика молока

Все чіткішими біля села Теофіпілка Козівського району стають обриси майбутньої потужної і сучасної фабрики молока, на якій утримуватимуть понад 1200 голів високопродуктивного дійного стада.

Як розповів заступник директора ПАП «Агропродсервіс» Михайло Кузьменко, на даний час на цьому об’єкті змонтовані основні конструкції і дах. Здійснюється закупівля новітнього технологічного обладнання для утримання великої рогатої худоби і для доїльної зали. Спеціалізована бригада упродовж літнього періоду спорудила дві силосні ями довжиною 90 і шириною 23 метри кожна.

Особлива увага на підприємстві приділяється підготовці майбутнього молочного поголів’я. Для цього уже побудована перша черга телятника вікової групи від нуля до двох місяців індивідуального утримання. Здійснено реконструкцію існуючого тваринницького приміщення під телятник вікової групи від шести до дев’яти місяців. Тут застосовується безприв’язне утримання теличок з використанням кормового столу. На черзі – будівництво ще одного телятника для молодняка від десяти до шістнадцяти місяців.

Отже, в господарстві «Теофіпілка» у перспективі буде забезпечено весь цикл підготовки молочного стада: від народження телятка – до отримання високопродуктивної корови.

Джерело: agroprodservice.com.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео