Меморіальну дошку на честь митрополита Андрея Шептицького відкрили у Тернополі (відео)

Сьогодні у Тернопіль завітав Блаженніший Святослав. О 16.00 в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Предстоятель УГКЦ очолив Молебень за участю духовенства та вірних. Відтак відбулась процесійна хода центром Тернополя до Тернопільської Української гімназії, де було освячено меморіал на честь митрополита Андрея Шептицького.

Люди зі свічками йшли центром міста до тернопільської Української гімназії. Саме 114 років тому митрополит Андрей Шептицький туди приїжджав. На стіні гімназії встановили пам’ятну дошку Праведному. Після походу зі свічками Блаженніший Святослав освятив її, а потім зустрівся з викладачами та учнями гімназії.

"Ми пережили справді таку незабутню хвилину з нагоди року Праведного митрополита Андрея Шептицького, ми сьогодні тут, освятили пам'ятну дошку, але для мене найважливіше було сьогодні побути  разом з гімназистами, з учнями, з викладачами, з тими, які продовжують справу митрополита Андрея Шептицького і вчать молоде покоління бути вірними церкві та Україні. Отож, сьогодні для мене особисто, думаю, і для всіх нас це є незабутня благословенна Богом хвилина", - сказав Святослав Шевчук.

На запитання, чи реально чекати на об'єднання української церкви, Блаженніший Cвятослав відповів: "Церква – це не є людська інституція, це не є громадська організація, це є тіло Ісуса Христа - поділене, зранене, тому ми зі свого боку повинні шукати порозуміння, примирення, поважати один одного, але ми мусимо молитися, бо єдність церков прийде від Бога, тому молімось і працюймо".

Детальніше - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео