Відтепер тернополянам не потрібно їхати у столицю за апостилем

Для того, щоб апостилювати документи, не потрібно їхати до Києва та стояти в чергах. Тепер електронний апостиль можна отримати у 13-ти відділах державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільщини.Коштуватиме ця послуга 51 гривню для фізичних та 85 для юридичних осіб, тоді як посередницькі фірми брали оплату 300-800 гривень.

– Будь-яка особа має право подати документи до відповідного відділу. Після того вони скануються та відправляються у Міністерство юстиції України. Протягом 24-ох годин їх розглядають, приймають рішення та повертають назад. Це прогресивний сервіс, який застосовується в режимі он-лайн. Вже не потрібно їхати і звертатися у Міністерство юстиції, – розповідає начальник Управління державної реєстрації Ольга Чепурна.

Електронний апостиль проставляється у 13-ти відділах державної реєстрації актів цивільного стану: в Бережанах, Борщові, Збаражі, Зборові, Кременці, Монастириську Підволочиську, Теребовлі, Шумську, Чорткові та Тернополі.

– Районними відділами здійснюється прийом документів з вівторка по суботу, а відділом державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області – з понеділка по п’ятницю, – каже Ольга Чепурна.

Розглядаються документи до 2-ох днів та до 20-ти, якщо їх потрібно додатково вивчити. Наразі видано 67 апостилів. Звертатися за електронним апостилем можна незалежно від місця проживання.

Від оплати за послугу звільняються діти-сироти, інваліди 1-2 групи, інваліди Великої Вітчизняної війни і чорнобильці, які мають першу категорію.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео