Глава УГКЦ про роль тернопільської гімназії у вихованні свідомих громадян (відео)

10 грудня до Тернополя завітав глава греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). Він освятив меморіальну дошку на стіні першої тернопільської гімназії, а опісля поспілкувався з її учнями. 
Гімназисти шанобливо, з квітами зустріли Блаженнішого, вислухали його настанови.

"Усі ви собі не уявляєте свого життя без цієї гімназії, правда? Кажуть, що історія не має умовного способу, але що би було, якби, не дай Бог, в той час не було української гімназії? Українська гімназія в часи бездержавності була осердям надії на завтрашній день", - проголосив глава УГКЦ. 
На запитання, яку ж роль сьогодні відіграє гімназія у навчанні та вихованні майбутніх поколінь, патріарх відповів: "Найперше я б хотів побажати, щоб у тій гімназії не тільки здобували якісну європейську освіту, але й добре християнське виховання, тому що без виховання освіта не має фундаменту. Я думаю, це є завдання для усіх - для батьків, для вчителів та для церкви, помогти нашим дітям вирости на свідомих чесних добрих громадян нашої держави".
Директор першої української гімназії Анатолій Крижанівський радий такій історичній події. Про візит до закладу Блаженнішого він сказав: "Враження найприємніші, я був на молебні, і потім разом з ходою з Блаженнішим йшли сюди. Найважливіше - ця духовна складова, ось цей запал духовний, який ми відчули від патріарха. Думаю, що він в серцях залишиться надовго. Для гімназистів залишаться ці спогади на все життя. Я вдячний долі, що все так склалося, я думаю, що для гімназистів це буде дороговказ, світло у житті, а для викладачів це натхнення, те, що нас має усіх тримати. Цей дух, велич цього духу нам Блаженніший продемонстрував».
Детальніше - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео