«Нові обличчя» з Луганщини привезли у Тернопіль (фото)

Молода письменниця Маргарита Сурженко презентувала в тернопільській книгарні «Є» свою другу книгу «Нові обличчя». Правдиві і частково вигадані персонажі є прототипами реальних людей з бурхливої Луганщини, які знаходять в собі сили жити по-новому, будувати все з нічого.

Перша книга Маргарити «АТО. Історії зі Сходу на Захід» вийшла друком в 2014 році майже одразу після написання. Авторка родом з Луганська, деякий час жила у Києві, але в силу певних життєвих обставин повернулася в Луганськ. Коли ж перебувати там стало небезпечно, Маргарита кинулася навтьоки.

Авторка розповідає, що ця втеча від війни дала можливість їй відкрити для себе іншу Україну, невідому їй раніше. Тому «Історії зі Сходу на Захід» - рефлексії стосовно побаченого, відчутого. Книга писалася дуже швидко, адже Маргарита просто занотовувала всі нові знайомства, місця і враження. 

«Нове життя» - книга іншого формату. Тут факти поєднуються з домислом, певною мірою перебільшуються, аби показати, як живуть люди, які в один момент втратили все. Книга будується на життєвих лініях трьох персонажів – Ангеліни, Толіка та Оксани, які разом утворюють таку неоднозначну для всіх абревіатуру АТО.

Книгу депресивною не назвеш, адже вона певною мірою реалістична, містить різноманітні життєві ситуації - як трагічні, так і комічні.

«Я по життю оптимістка, тому не хотіла б, щоб люди прочитали мою книгу і впали в депресію», - ділиться авторка.

Маргарита Сурженко розповіла, що вже дописала третю книгу, настрої якої кардинально змінені. Ця книга про Київ, любов, почуття та весну, каже письменниця. Коли вона вийде друком, поки невідомо.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео