«Скринька хоробрості» - для онкохворих дітей Тернополя (відео)

У Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського стартував проект «Скринька хоробрості». Його мета - допомогти пацієнтам гематологічного відділення міської дитячої лікарні одужати після хіміотерапії. Ініціатором проекту є асистент кафедри ортопедичної стоматології ТДМУ, кандидат медичних наук Тетяна Дзецюх.

Вона розповіла «Терену», як і чим можна підтримати хворих дітей.   

- Пані Тетяно, розкажіть, будь ласка, про цей проект.

- Ми розпочали проект, який називається "Повернемо щасливе дитинство онкохворим дітям". Розпочали саме із «Скриньки хоробрості». Етапи нашої акції: зібрати подарунки дітям відділення лікарні. Ці подарунки будуть дарувати діткам безпосередньо після хіміотерапії, хочемо подарувати для них максимально багато позитивних емоцій, віру у те, що все буде добре, і негаразди закінчаться.

- Які це подарунки, хто може долучитися до акції?

- Насамперед це книги, розвиваючі іграшки, розмальовки, кольорові олівці, конструктори і всі іграшки, якими діти можуть гратися. Одне прохання - не приносити м'які іграшки, адже вони дуже погано дезінфікуються, і є досить небезпечними для дітей, у котрих низький рівень імунітету. Усі люди можуть долучитися до акції - як студенти, так і небайдужі люди. Ми чекаємо на допомогу, адже вона дуже потрібна.

- Як проходить акція?

- Акція розпочалася 1 грудня. 19 грудня ми будемо з студентами дарувати подарунки. Наступними кроками є створення банку крові, в якому кожен студент може вказати свої дані і залишити свою кров задля допомоги дітям.

- У медичному університеті вчиться велика кількість іноземних студентів. Як вони ставляться до таких акцій?

- Насамперед вражена тим, як іноземні студенти відреагували. Акція триває декілька днів, і ми вже отримали велику кількість подарунків від іноземних студентів. Українські студенти також допомагають.

Деталі - у відео.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

Вибір читачів за тиждень

Відео