У Тернопільській обласній раді не задоволені Яценюком і репресіями

Звернення до голови Верховної Ради і Президента України щодо відставки Кабміну і його керівника – прем’єр-міністра Арсенія Яценюка сьогодні, 11 грудня, вніс на розгляд депутатів Тернопільської обласної ради представник фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Більшість не відразу, але все ж погодилася проголосувати за це питання. Фактично, переконав їх керівник фракції партії «Свобода» в обласній раді Олег Сиротюк. До його критики дослухалися навіть представники провладної коаліції в обласній раді.

Критикували Яценюка за провальну соціально-економічну політику

Коли із першого разу пропозицію свободівця «зарубали», внести цей пункт у порядок денний депутатів просив особисто перший заступник голови облради Василь Деревляний.

- Депутати обласної ради не повинні боятися приймати політичні рішення, - наголосив він. – Для чого нас люди обирали? Нагадаю, у Верховній Раді підписи під зверненням за відставку Арсенія Яценюка збирає Олег Барна – старший брат нинішнього голови Тернопільської ОДА і депутата облради Степана Барни. Уже є 60 підписів. Яценюк сьогодні звітуватиме про рік роботи Кабміну. Невже нам подобаються тарифи і те, що робить цей уряд?

До слова, звернення про відставку Арсенія Яценюка відразу викликало жваву дискусію у залі. Але підтримку більшості воно таки отримало. Причому голосували «за» не лише депутати від «Батьківщини», а й навіть представники фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Цитуємо текст: «Депутати Тернопільської обласної ради звертаються до Верховної Ради України і Президента України розглянути питання відповідальності та відставки Кабінету Міністрів України під керівництвом Арсенія Яценюка, за підсумками року його діяльності - за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією та наміри за безцінь розпродати державне майно в умах війни».

«Ми засуджуємо безпідставні затримання»

Той же Олег Сиротюк запропонував зробити інше звернення: про припинення політичних репресій в Україні. Колеги не без певного спротиву все ж прийняли відповідне рішення. Ухвалений документ надішлють Президенту України, голові Верховної Ради України і в Кабінет Міністрів.

Цитуємо текст: «Ми, депутати Тернопільської обласної ради, висловлюємо свою категоричну незгоду із репресіями нинішньої влади проти політичних опонентів через застосування вибіркового правосуддя. Ми засуджуємо численні безпідставні затримання і арешти членів патріотичних організацій та партій, активістів волонтерського руху та учасників добровольчих підрозділів. Такі дії нинішньої влади, коли чільні діячі колишнього режиму Януковича не понесли покарання за корупцію і злочини проти повсталого народу на Майдані восени-взимку 2013-2014 років, у першу чергу, за вбивство Героїв «Небесної сотні», коли не притягнуті до кримінальної відповідальності сепаратисти і посібники російського агресора в Криму та Донбасі, однозначно свідчать про контрреволюцію і реванш негідників…”.

Нагадаємо, звернення із аналогічним текстом і вимогами нещодавно ухвалили на сесії Тернопільської міської ради. «За» були усі, окрім депутатів фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео