Голуб із Заліщиків має шанс на чемпіонський титул

У селищі Заводське Чортківського району відбулась виставкова гільдія фінальної частини обласних змагань голубиного спорту. Участь у голубиних естафетах взяли три округи – Чортківський, Хоростківський, Заліщицький. Завітали крилаті друзі й з Коломийщини та Мельниці-Подільської.

Голубоводи і їхні пернаті вихованці зуміли здивувати кількатисячну аудиторію. Перед очима глядачів були представники пташиного царства з найкращими титулами: «Чемпіони дистанцій – 2015» (категорії А, В, С, D, E), «Кращий АС – голуб (сезон 2014 – 2015)», «Кращий самець – 2015», «Краща самиця сезону 2015», «Кращий річняк сезону 2015» та ін. Загалом – 80 призерів голубиного лету!
Маючи за плечима 10-літній досвід викохування птахів миру, організатор дійства, член Клубу спортивного голубівництва Тернопільської області Ігор Мосанюк зазначив «Фінальна частина нагороджень – це ще не остаточне завершення голубиних змагань. Федерація голубиного спорту – всеукраїнська. Результати обласних змагань ми подаємо на Україну. У Львові діє обчислювальний центр, де підводяться підсумки змагань з усієї України, і виводяться кращі голуби, які потім представляють нашу країну на європейській виставці». Цьогоріч шанс на чемпіонський титул у міжнародних змаганнях, що відбудуться у Бухаресті (Румунія), отримав призер з нашої області – чемпіон дистанції «Павлоград – 2» категорії D, E – майстер-голуб із Заліщиків. Наставник – голубовод Степан Вовчук.
Для жителів Чортківської окраїни і не тільки голубине свято перетворилось на справжній ярмарок-виставку, де представили понад 100 видів пернатих – німецькі, римські, свердловські, поштові та ін.
Пан Юрій, учасник виставки, мешканець Коломийщини, зізнається, що на такому дійстві не вперше – любить і доглядає за голубами понад 30 років, має й своїх призерів. Цьогоріч на Чортківщину приїхав тільки похизуватися своїми улюбленцями. У нього їх 40 порід.
З-поміж любителів голубів та голубиного спорту на виставці представлені й різні види свійських тваринок. Найбільшими улюбленцями дітей стали маленькі кролики різних видів і забарвлень…

Джерело: Золота пектораль

Вибір читачів за тиждень

Відео