Що побачать тернополяни у «ящику» на Новий рік?

Новина для тих, хто роками звик зустрічати Новий рік “в обнімку” з телевізором: новорічні шоу будуть, але не на всіх каналах, та й не у таких масштабах, як раніше. Чимало українських телеканалів відмовилися від традиційних шоу.

За словами незмінного режисера новорічних телешоу і кліпмейкера Максима Паперника, причина в тому, що в країні — війна і криза. Впав і рекламний ринок. Тому на “вогники” з кожним роком тратиться менше грошей.  Медіа-експерти називають інші причини. Мовляв, після того, як в Україні з’явився “чорний список”, до якого потрапили деякі російські виконавці, як-от Кобзон, Валерія, Газманов і Лєпс, деякі наші канали втратили можливість спільно з російським каналом знімати концерт, як це робили раніше.  Бюджети таких шоу ділили між російськими і українськими телеканалами, або знімав якийсь один канал, а потім свою роботу продавав. Зараз кожен знімає своє і сам вирішує, що потрібно показати українцям у Новорічну ніч. Тож зможемо, нарешті, послухати і побачити своїх, українських виконавців. «Високий Замок» поцікавився у провідних телекомпаній, якою ж буде Новорічна ніч у їхній студії.

На телеглядачів каналу “Україна” 31 грудня чекає святкова програма “Говорить Україна. Велике новорічне шоу”. Програма не схожа на жоден з попередніх новорічних вогників, тому що головними героями стануть не зірки, а учасники ток-шоу “Говорить Україна”. У «Великому новорічному шоу» виступлять також світові та українські зірки. Протягом трьох тижнів проводили голосування на сайті за найвидатнішого українця у таких номінаціях: “Епатаж року”, “Перевтілення року”, “Провокація року”, “Здивування року”,  “Схуднення року”, “Пара року”, «Груди року», «Розмір року».

Зйомки новорічної програми тривали 25 годин, а готувалися до них кілька місяців. У Новорічну ніч на телеканалі “Україна” виступлять Тіна Кароль, Віталій Козловський, група “ВВ” тощо. Вестимуть програму Маша Єфросиніна та Олексій Суханов.

“Це були довгі, тяжкі і водночас святкові зйомки у моєму житті,— розповів журналісту “ВЗ” Олексій Суханов. — Ми всі втомилися, але те, що не давало мені здатися, — це герої ток-шоу “Говорить Україна”. Я спостерігав за ними добу у коридорах знімального павільйону і бачив, як горять їхні очі. Вранці вони не поспішали додому, а чекали завершення зйомок”.

У схожому форматі мине новорічна ніч і на каналі СТБ. Там героями будуть учасники “Х-фактора”. Не обійдеться і без знаменитостей, які виступлять у рамках шоу.

Програма «Ранок у Великому Місті» зустрічає Новий рік першою. 31 грудня глядачі ICTV побачать новорічний ефір на тему «12 місяців». Концепція цього ефіру не копіюватиме казку про дівчинку, яка просила у братів-місяців проліски взимку. За основу автори беруть ту лінію казки, де показано, як місяці та пори року змінюють один одного. Кожен місяць року був багатий на гучні та яскраві події, які команда «Ранку у Великому Місті» згадуватиме та оцінюватиме з позиції сьогоднішнього дня.

Канал “Інтер” зняв на кіностудії імені О. Довженка свій новорічний концерт “Повір у мрію”, у якому звучатимуть хіти різних років. Робили це “інтерівці” у суворій таємниці, мотивуючи тим, що Новий рік —  казкова ніч з несподіваними подарунками і сюрпризами. Керівник Inter Media Group Анна Безлюдна сказала: “Не буду розкривати усіх деталей. Скажу так: на Новий рік ми подаруємо диво. Буде не один концерт, а низка подій в ефірі “Інтера” і довкола ефіру”. 

Як стало відомо “ВЗ”, у новорічному концерті “Інтера” беруть участь Ані Лорак і Таїсія Повалій. Під час зйомок концерту для співачок-запроданок навіть виділили окремі гримерки. 

Який Новий рік без Софії Ротару? На “Інтері” вона у Новорічну ніч порадує глядачів двома новими піснями “Тает давно уже” і “Не забывай». Однак не лише на “Інтері” Софія Михайлівна заспівала. Поїхала вона і в Москву, щоб взяти участь у зйомках новорічних проектів для російського телебачення. Ротару навідріз відмовляється спілкуватися з журналістами на тему відносин України і Росії. Каже, єдиним її бажанням є відновлення дружніх відносин двох країн…

31-го ввечері на каналі НЛО TV вийде спеціальний концерт «Мамахохотала-шоу». Учасники жартуватимуть з приводу того, хто і як зустрічає Новий рік, зокрема політики. А у різдвяному випуску шоу зберуть найкращі жарти року.

Канал “1+1” планує традиційне новорічне застілля з “Кварталом 95”. На свято глядачі зможуть побачити новорічні жарти від “Вечірнього кварталу”, спецвипуски мультфільму “Казкова Русь” і “Світське життя з Катериною Осадчою”. Плюси покажуть фінал “Ліги Сміху” і улюблений багатьма фільм “Сам удома”. Канал “2+2” утримався від зйомок новорічних вогників.

Не буде спеціальних шоу на “Новому каналі” і ТЕТ. За словами медіа-експертів, обидва ці телеканали орієнтовані на молодіжну аудиторію, а молодь у Новорічну ніч не сидить перед екраном телевізора.

Джерело: wz.lviv.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео