«Буде велосипед - про маршрутки забуду»

Інтереси велосипедистів у Тернополі лобіюватиме спеціально створена громадська організація. Зараз любителі їзди на двоколісному транспорті можуть обмінюватися своїми думками лише через соціальні мережі у тематичних спільнотах.

Громадська організація дасть більше можливостей у лобіюванні пропозицій велосипедистів перед чиновниками і депутатським корпусом.

Юрі Собі, керівник спільноти "ВелоТернопіль": "У Тернополі є мало місць, призначених для їзди на велосипеді. У нас є дороги загального користування, і ними їздять велосипедисти. У нас є дуже мало тротуарів, з яких можна безпечно з'їхати на дорогу. У нас є дуже мало місць, де можна проїхати - щоб не їхати посеред дороги".

Артем Мізюк велосипеда не має. Поки що. Але прийшов на ініціативну зустріч зі створення громадської організації, щоб і для себе, і для інших лобіювати умови для їзди на двоколісному транспорті.

Артем Мізюк, майбутній велосипедист: "Буде велосипед - про маршрутки, тролейбуси забуваю - і їжджу тільки на велосипеді. Школа, дім, робота, ще щось, - сподіваюсь, що я це все поєднаю в будь-яку пору року".

Досягненням активістів на даний момент є облаштування велосипедної доріжки на набережній озера від Надставної церкви до Острівця закоханих. Триває розробка велосипедних маршрутів через усі райони міста.

Джерело: tmcinfo.com.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео