Понад тисяча «студентських» пряників поїхала на фронт (фото)

Волонтерський студентський рух Тернополя розгорнув активну роботу з випічки і розмалювання пряників для бійців АТО. Уже виготовлено понад тисячу пряників, які прикрашені розмальовками та написами.

Ще дві тисячі сто пряників передали студентам на розмалювання волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО. Ініціатором кулінарної акції для воїнів є волонтерський студентський загін «Милосердя». У трьох студентів батьки перебувають в зоні АТО.

«Ми почали пекти у понеділок. Кожен долучався своїми продуктами – мед, борошно, яйця, цукор, маргарин. Сподіваюся, печиво отримає і мій батько. Він в АТО з березня цього року», – каже студентка Мар’яна.

Щодня понад 30 осіб безпосередньо працювали над випічкою і розмалюванням пряників, а залучені були до цього процесу практично усі студенти Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі, бо приносили необхідні для випічки продукти.

«Усі студенти активно долучаються до волонтерської діяльності. Придумують, які нові фігурки можна випікати і як розмальовувати. Робимо різні написи на пряниках – «Слава Україні», «Героям слава», «Ми вас любимо, чекаємо», «Повертайтеся живими». Загалом підтримуємо не тільки воїнів АТО, а й дітей-сиріт, людей похилого віку, ветеранів Другої світової», – зазначає керівник загону «Милосердя» Артем Антонів.

Пряники, які виготовляють студенти-волонтери, мають високу харчову цінність і можуть зберігатися до трьох місяців. «Для приготування печива використовуємо мед, маргарин, цукор, яйця, борошно, даємо велику кількість прянощів. Використовуємо імбир, гвоздику, мускатний, горіх, корицю. Розмальовують випічку студенти, які мають художні здібності», – каже керівник гуртка «Кулінарне мистецтво» Марія Левенець.

Від початку бойових дій на сході України студентський волонтерський загін «Милосердя» тісно співпрацює із Логістичним центром допомоги бійцям АТО.

«Раніше ми готували сухі борщі, моркву-корейку, буряк, готували подарунки до великодніх свят, плели маскувальні костюми. Проводимо благодійні ярмарки. Торік на такому заході зібрали 11 тисяч гривень і допомагали тернопільському батальйону «Збруч», – розповідає заступник директора Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі Стефанія Грицишин. – Через Логістичний центр ми все передавали нашим хлопцям. У грудні у нас відбулася зустріч з воїнами АТО, нашими земляками. У нашому навчальному закладі відбулася репрезентація книги «Воїнам світла». Ця книжка вийшла силами поетів і не для продажу, поширювалася серед бійців».

Понад тисячу розмальованих пряників, які виготовили студенти, волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО, доправили воїнам на передову. Решту печива, яке розмальовують юні кулінари, українські військові отримають напередодні новорічно-різдвяних свят.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, День

 

Вибір читачів за тиждень

Відео