Школа онлайн-навчання дає виклик стандартному процесу навчання в школі

Ірина Дригуш та Оксана Кузьменко займаються створенням онлайн-навчання для школярів. Платформа «PROMETHEUS» - це безкоштовні українські онлайн-курси. Відрізняється портал тим, що все зроблене для українців. Проект школи онлайн-навчання є цікавим тим, що окрім відео присутні також конспекти і є ще тексти. Тобто, не тільки подивитися відео і забути, а також повернутися до конспекту і пройти тест.

- Чи можна сказати, що цей проект – це онлайн- школа?

- Ми не можемо казати, що школа не потрібна, ми прагнемо змішане навчання. Дитина проходить лекцію вдома, а в школі проходить практичні завдання. Дітям - це інструмент допоміжний, як і вчителям, так і батькам. Наша мета – навчання. Технології дуже мінливі і необхідно привчати дитину до самонавчання з шкільного віку.

- Які уроки онлайн уже підготовлені?

- У нас є уроки онлайн уже підготовлені для молодших класів. Ми також робимо вижимки з популярних книжок. Навчитися працювати у команді також необхідно.

- Хто фінансує цей проект?

- Цей проект фінансується грантами. Але ми його ще тестуємо. Ми не можемо його запустити, доки не отримаємо фідбек від вчителів, батьків.

Юлія ПОЧИНОК

Вибір читачів за тиждень

Відео