Тернопільські водії розповіли, як ставляться до нових правил дорожнього руху

Ще на початку листопада цього року набули чинності нові правила дорожнього руху.  Чи відчувають зміни його учасники? Ми поспілкувалися з водіями автівок на дорогах міста. 

Із прийняттям Закону України “Про національну поліцію” внесли зміни до правил дорожнього руху. Таких змін є три: система відеофіксації, система штрафних балів, відповідальність за порушення правил дорожнього руху закон покладає на власника автомобіля. Кожен водій буде отримувати 150 балів на рік. За одне порушення знімається 50 із них. Якщо бали вичерпались, тоді власнику автівки приходить чек на фіксовану суму штрафу, який необхідно сплатити упродовж тридцяти днів.

– Я навіть не знаю як це пояснити. Та будемо бачити. Чи буде діяти, чи не буде діяти…  Те що вони говорять – це одне, – говорить водій Володимир Шуповал.

А ще на дороги повертається фото- і відеореєстрація порушень. Де і коли вони будуть встановлені, ще невідомо. Відомо, що камери будуть фіксувати номер машини, система одразу знайде її власника, перекине цю інформацію працівнику міліції, а він зніме бали з рахунку і попередить про це власника машини. Нововведення водії сприймають по-різному.

– Це дуже абсурдне питання, бо я автівку віддаю в другі руки. Розумієте? Людина, яка користується цим авто, вона робить ДТП чи другі порушення. А вони приходять на мою сторінку, що я  буду сплачувати. Це абсурд, це невірно поставлене питання. Я думаю, що ми як дотримувалися правил, так і будемо дотримуватися.

Борис Коломієць – не перший рік за кермом. Каже, об’їздив уже півсвіту. Коли повертається до України з відрядження, адаптовується до наших доріг та правил. Зміни в українських правилах вуличного руху сприймає позитивно.

– Я думаю, що насправді на першому етапі це не вирішить проблему, тому що в нас таке кумовство. Тому що ті, кому приходять ті фотографії, вони по-старинці намагаються вирішити ці питання. Це треба впроваджувати. Бо інакше вихід в нас стільки один. Робити так, щоб по-людськи, щоб по цивілізованому було.

Оновлена система правил дорожнього руху ще не почала діяти.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео