Тернополянки успішно стартували у волейбольній лізі

Юні волейболістки тернопільської обласної спортшколи вдало стартували у новому сезоні "Дитячої ліги". Підопічні Людмили Борознової та Олександра Гереги під час домашнього туру здобули 7 очок. Тренери результатом задоволені, але й помилок вистачає.

Дві перемоги та прикра поразка – такий здобуток волейболісток тернопільської ОДЮСШ у 1-му турі чемпіонату України з волейболу "Дитяча ліга".

Стартовий етап всеукраїнських змагань відбувся у спортзалі тернопільського національного економічного університету. Суперницями тернополянок були волейболістки з Луцька, Костополя та Чорткова.

- У першій грі ми поступились вихованкам костопільського спортивного ліцею 3:2, але здобули одне очко, - пригадує тренер Людмила Борознова. – Протистояти цій команді було складно, адже суперниці мають більше ігрової практики. Ліцеїстки тренуються двічі на день та дуже часто беруть участь у різноманітних турнірах. Відповідно, ігрової практики у них більше. Наші ж дівчата на такому рівні й близько не грали, обмежуючись до цього лише обласними турнірами. Та попри це ми показали пристойну гру на фоні такого суперника.

Другий матч наші землячки виграли з рахунком 3:1 у лучанок. Цей не менш напружений від попереднього матч тривав аж 2 години!

- Хоч і виграли, але було теж не просто, - додає Людмила. – Як для дитячого віку матч тривалістю у 2 години – це багато. Але ми проявили характер, особливо у кінцівках партій за нічийного результату. У плані психології ми здобули хороший досвід. Однак, такі тривалі ігри позначились на заключному поєдинку. Ми хоч і перемогли команду Чорткова 3:0, але важко було грати у фізичному плані. Втім, діти витримали і показали достойну гру.

Відтак, за підсумками першого туру тернопільська і костопільська команда набрали по 7 очок. Однак щоб бути на першому місці нашим дівчатам не вистачило однієї виграної партії. А тому у турнірній таблиці команда Тернопільської ОДЮСШ наразі друга. Луцький колектив посідає третє місце з 4-ма очками, а чортківчанки з нулем – четверті.

- Підсумковим результатом ми задоволені, - констатує Людмила Борознова. – Найголовніше, що діти задоволені емоційно, адже показали хорошу гру. Для них це перші серйозні змагання. Враховуючи брак ігрової практики – результат дійсно пристойний. Звісно, ще є над чим працювати. Власне, такі змагання дозволяють виявити слабкі сторони і уже на тренуваннях їх усувати.

Як пояснила тренер тернополянок, у цьому сезоні "Дитячої ліги" беруть участь 16 команд, які розділені на 4 групи. Змагаються 16-річні дівчата та молодші. У складі нашої команди восновному 15-річні спортсменки, хоча є у заявці ОДЮСШ й молодші волейболістки.

- Єдина 16-річна наша гравчиня – це Олена Тофан, яка водночас виступає за тернопільську "Галичанку" у Суперлізі, - каже пані Борознова. – Решта – це школярки 9,10,11 класів. Восновному це тернопільські дівчата, хоча маємо і кількох приїжджих. Зокрема це зв’язуюча з Маріуполя та нападниця із Закарпаття. Заявлена за нас і 12-річна ліберо з Кам'янець-Подільського, а також дві дівчини із Теребовлі – друга зв’язуюча та діагональна. Минулого року ми теж могли заявитись у "Дитячу лігу", але у технічному плані команда ще готовою не була. Зараз нам потрібна ігрова практика, без якої у волейболі, як і у будь-якому спорті – неможливо чогось навчитися. Змагання – це хороша можливість підготуватися психологічно. На тренуваннях можна показувати один результат, а безпосередньо на змаганнях може проявлятися і страх і невпевненість. Тому ігрова практика -  це надважливо.

До слова, наступний тур для тернопільської команди буде з'їздним, тобто одна група зустрінеться з іншою. Наразі точний календар проведення цього туру ще не відомий. Однак, за попереднім планом тур відбудеться після Нового року у Луцьку.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео