Миколі Шевчуку присвоєно звання «Заслужений художник України»

Теребовлянину Миколі Шевчуку Президент присвоїв почесне звання «Заслужений художник України». «Звання присвоєне за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю», – йдеться в указі Президента.

Митець – знаний в області та Україні художник, іконописець, скульптор, лауреат обласної літературно-мистецької премії імені Михайла Бойчука.

В його активі – престижні всеукраїнські та міжнародні премії. А ще, Микола Шевчук – автор першого в Тернопільській області пам’ятника Небесній Сотні, що знаходиться у Теребовлі.

Творча діяльність автора охоплює галузі станкового та монументального живопису, графіки і скульптури, базуючись на мистецькій спадщині віків рідного краю та Святому Письмі.

Коротка довідка: Родом з селища Смига Дубенського р-ну Рівненської обл. У 1984 р. закінчив Кременецьке педагогічне училище, у 1993р. – відділення архітектури Львівського політехнічного інституту. У 1997р. прийнятий до Національної Спілки художників України. З 1995 р. викладає в Теребовлянському  училищі культури. У 2000 р. стає лауреатом обласної мистецької премії ім. Михайла Бойчука, в 2003р. – лауреатом міжнародного осіннього салону «Високий замок» у Львові. У 2010 році отримав міжнародну премію за власні твори Різдвяної тематики.

До вашої уваги кілька відомих робіт художника.


Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео