Переможці конкурсу малюнку відправлять свої роботи на передову (фото)

«Україно, борись!», «Повертайся додому живим!», «Нехай кулі тебе не торкаються!» - такі побажання залишили на малюнках учасники обласного конкурсу „Не залиши свого захисника наодинці в новорічно-різдвяні свята”. Військовослужбовці з Тернопільщини, які захищають країну на передовій, отримають кращі роботи напередодні свят.

На роботи дітей можна подивитися у фойє Тернопільської ОДА. Виставку відкрили сьогодні, 15 грудня.

«Ми вперше проводимо такий конкурс. Він складається з двох етапів, - розповів заступник директора департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Ігор Чорний. - Спершу визначились із кращими виконавцями на місцях. Сьогодні представили роботи трьох переможців у трьох вікових категоріях з кожного району та міста обласного значення. Серед них журі обиратиме трьох кращих юних художників у кожній категорії: молодшій (учні 1-4 класів); середній (учні 5-8 класів) та старшій (учні 9-11 класів)».

Участь у конкурсі мали змогу взяти всі охочі учні чи студенти області віком від 6 до 18 років. Нагородять переможців 17 грудня в театрі актора та ляльки під час святкового дійства до Миколая. Визначатиме кращих художників журі, до складу якого входять представники департаментів сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту; освіти і науки облдержадміністрації та обласної художньої школи. У подарунок переможці отримають набори приладдя для малювання, сертифікати для покупок таких наборів, солодощі. 

«Ми заохочуємо дітей розвивати свій творчий потенціал. Дивлячись на роботи учасників, розуміємо, що вони глибоко роздумували над визначеною тематикою. Ці малюнки стануть чудовим подарунком для бійців на передовій. Отримають їх військовослужбовці разом із іншими необхідними речами напередодні новорічних свят», - зазначив керівник області Степан Барна.

Виставку можна переглянути в облдержадміністрації до 17 грудня. У день перед святом Миколая її перенесуть до театру актора та ляльки.

Оксана Бучко

Фото Володимира ЯВНИЧА

Вибір читачів за тиждень

Відео