Посол Хорватії налагоджує на Тернопільщині партнерські стосунки

В області перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч. У рамках візиту він зустрівся головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною та головою обласної ради Віктором Овчаруком.
Насамперед Степан Барна висловив подяку за позицію, яку займає Хорватія щодо ситуації в країні.
«Ми знаємо, що ваша країна також пройшла нелегкий шлях, тому ваш приклад надихає нас, - зауважив голова ОДА. – Особливо дякуємо за теплий прийом дітей, батьки яких перебувають у зоні проведення АТО. Влітку наші діти цікаво провели час, відпочили і фізично, і морально».

Степан Барна наголосив, що область готова співпрацювати з Хорватією у галузі туризму, культури.
«Наші підприємства зацікавлені у пошуку партнерів у Хорватії та виході на ваші ринки, - сказав очільник краю. – Зокрема, це підприємства будівельної галузі, лісові господарства, підприємства, які виготовляють освітлювальні прилади. Як голова обласної державної адміністрації, я готовий виступити гарантом успішної роботи інвесторів у нашій області».

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч подякував за теплий прийом.
«Для нас дуже важливий цей візит, - наголосив він. - Ми сподіваємося на налагодження партнерських стосунків між нашими країнами. Я переконаний, що це буде корисно для обох сторін. Ми розуміємо ситуацію, у якій перебуває країна і ваша область. Ми розділяємо ваш біль за тими життями, які забрала війна».

Також у рамках візиту запланована зустріч Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Хорватія з представниками туристичних фірм Тернополя, міським головою Сергієм Надалом, відкриття виставки “Хорватія з повітря” у ТВЦ “Атріум”, зустріч з ректором Тернопільського національного економічного університету Андрієм Крисоватим, зустріч з президентом Тернопільської торгово-промислової палати Валерієм Писариком.

Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео