Винаходом тернопільських лісівників зацікавилися столичні журналісти

У Тернопільському лісництві ДП «Тернопільське лісове господарство» кореспонденти телеканалу СТБ цікавилися вирощуванням новорічних дерев із закритою кореневою системою.

Як повідомив директор ДП «Тернопільське ЛГ» Орест Ходинь, зараз лісгосп вивчає кон’юнктуру ринку щодо попиту населення на живі ялини. Стосується це вивчення реалізації вирощених ялин і сосен саме у контейнерах.

Перевага в цьому є і доволі суттєва. Ялина не осипається, і після Новорічних і Різдвяних свят ви виносите її на холод та продовжуєте поливати (не дуже часто, бо дерева взимку перебувають в стані анабіозу), і так до весни. А навесні висаджуєте її у відкритий грунт і даруєте таким чином друге життя хвойному дереву. Тож такі новорічні дерева стануть гідним конкурентом штучним ялинам.

Ноу-хау лісівників сподобалося тернополянам. Зокрема, городяни цікавляться, як придбати, де, чи будуть реалізовуватися новорічні дерева у горщиках в обласному центрі та яка середня ціна такої ялини.

Головний лісничий ДП «Тернопільське ЛГ» Олег Кільчицький поінформував, що ціна залежить від висоти новорічного дерева, а у середньому вона становитиме 200 гривень плюс ціна самого горщика, яка коливається у межах 100 гривень. Найбільшим попитом користуються новорічні дерева 1-1,5 метра заввишки. Питають і про сосни у горщиках, які також є у наявності у Тернопільському лісництві.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео