Агро-новини 16 грудня

Новини аграрного сектору.

В АПК залучать $1 млрд інвестицій

Підтверджено залучення в агропромисловий комплекс України до $1 млрд аграрних інвестицій з початку 2016 р. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, іноземні інвестори приходять туди, де є впевненість у тому, що їхні права і бізнес будуть захищені. Українські інвестори просять стабільності, зрозумілих і прозорих правил гри на ринку.

«Особливо актуальне зараз питання фінансування. Причому вони ж самі вважають, що дотації — це тільки тимчасове рішення. Потрібні дешеві кредити, як у Європі, під 3-5% на кілька років. І тоді з'явиться можливість пустити гроші на реальний розвиток бізнесу, а не перекривання дірок», — сказав Павленко.

Виробництво яєць скоротилось

В Україні з початку року виробництво яєць скоротилось на 14,5% — до 15,7 млрд штук, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє Держстатистики.

Найбільша кількість яєць за вказаний період була вироблена у Київській обл., на другому місці за кількістю Хмельницька область, далі – Херсонщина.

Найменше яєць було вироблено у Луганській та

Волинській областях.

Джерело: ab.org.ua

Галузь рослинництва найкраще реформована

На думку експертів, у Мінагрополітики найкраще реформована галузь рослинництва. Так вважають 76,2% опитаних. Відповідне рішення підтверджено результатами соціологічного дослідження, яке було проведено Інститутом аналізу та менеджменту політики спільно із Центром контент аналізу.

Респонденти також позитивно оцінили роботу Мінагрополітики в сфері залучення інвестицій,

діяльність Міністерства щодо сприяння виходу української продукції на світові ринки.

Джерело: ab.org.ua

Урожай кукурудзи знизиться на 23%

Прогноз урожаю кукурудзи в Україні у 2015-2016 маркетинговому році знижений до 22 млн т. Це на 23% менше, ніж урожай попереднього сезону (28,5 млн т).

Основними чинниками, що зумовили зниження, є несприятливі агрокліматичні умови в основний період вегетації зернової та збиральної кампаній, що вплинуло на врожайність культури.

Згідно зі зниженням оцінки валового збору скориговано показник загальної пропозиції кукурудзи – він прогнозується на рівні 23,3 млн т.

Джерело: kurkul.com

Якість молока наближається до міжнародних стандартів

В Україні підвищується якість молока екстракласу, яке відповідає міжнародним стандартам. Про це сказав директор департаменту тваринництва Мінагропроду України Микола Кваша, передає прес-служба відомства.

За його словами, продуктивність молочного стада у сільгосппідприємствах за 11 місяців у цілому, у порівнянні з минулим роком, збільшилась на 219 л на одну корову. Частка якісного молока у структурі виробництва складає понад 55%.                    

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео