Чи вимагав у Тернополі працівник ДАІ гроші від іноземця?

9 грудня на обласних інтернет-сайтах голова однієї із громадських організацій краю поширив повідомлення про те, що у Тернополі працівник ДАІ вимагав гроші в іноземця за вчинення ДТП.

За цим фактом начальник сектору відділу Управління превентивної діяльності ГУНП в області майор поліції Сергій Коваль провів службову перевірку. Факти, викладені в Інтернет мережі щодо можливих неправомірних дій працівника ДАІ, не підтвердилися.

Правоохоронці встановили, що дійсно 31 жовтня близько 5 години ранку до чергової частини УДАІ надійшло повідомлення від 53-річного тернополянина про пошкодження автомобіля. За словами заявника, поблизу залізничного вокзалу в його автівку в’їхав невідомий.

На місце події виїхав черговий наряд працівників ДАІ, які займаються оформленням ДТП у Тернополі. В складі групи був інспектор, якого громадські активісти і звинуватили у вчиненні можливих неправомірних дій.

Прибувши на місце події, інспектор ДАІ з’ясував, що за кермом автівки, яка в’їхала в транспортний засіб заявника, був громадянин Італії. Іноземець приїхав на залізничний вокзал, аби зустріти дружину. Очікував у салоні авто. В якийсь момент його автівка з невстановлених причин скотилася та пошкодила автомобіль, припаркований поруч.

На момент прибуття правоохоронців обидва учасники інциденту вже порозумілися і, за їхніми словами, жодних претензій один до одного не мали. Вони відмовилася від оформлення матеріалів ДТП та мали намір скласти «Європротокол». Інспектор ДАІ перевірив у водіїв документи, поспілкувався з ними. Під час перебування правоохоронця на місці події, водії про гроші не розмовляли, зауважень або скарг щодо неправомірних дій зі сторони інспектора не висловлювали. Переконавшись, що інцидент вичерпаний, інспектор покинув місце ДТП.

В подальшому будь-яких заяв від учасників аварії до поліцейських не надходило.
У ході проведення службового розслідування було опитано усіх учасників і свідків інциденту. Ніхто із них не підтвердив факт вимагання та отримання працівником ДАІ грошей від іноземця.

Джерело: dosie102.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео