Діти тернопільських бійців АТО отримають подарунки з-за океану

Подарунки для своїх ровесників в Україні зібрали і передали юні українці із діаспори в Сполучених Штатах Америки (США). Батьки більшості дітей, для яких підготували особисті презенти, - воюють у зоні АТО.

- Акцію «Теплом зігріємо серця» члени Спілки Української Молоді (СУМ) проводять уже вдруге, - каже голова Тернопільської міської організації  Спілки Української Молоді в Україні Тетяна Денис. - Загалом цього року СУМівці із США, Канади, Великобританії та Австралії надіслали в Україну понад 1500 пакунків із гостинцями для своїх ровесників, які проживають у різних куточках нашої країни.

Торік подарунковий вантаж на Тернопільщину збирали у Канаді. Цього року презенти надіслали СУМівці із осередків у Нью-Йорку, Стемфорді та Гартфорді (США), уточнила Тетяна Денис. У всіх пакунках - одяг, взуття, шкільне приладдя і солодощі. На Тернопіллі їх до дня Святого Миколая і напередодні Різдвяних свят отримають 133 дітей.

- Такі подарунки насамперед ми передамо дітям, батьки яких загинули на сході України, обороняючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави, а також дітям із особливими потребами, чиї батьки перебувають у зоні АТО, - каже координатор Тернопільського етапу акції Мар’яна Марець.

Дівчина підкреслила, що, окрім практичного, ця акція має і велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу, незалежно від місця їх проживання чи віку. І пошкодувала, що СУМівці не зможуть цього року порадувати всіх.

- Охопити всіх потребуючих наша акція не зможе, - визнає Мар’яна Марець. - Однак, віримо, що вона зігріє серця тих хлопців і дівчат, які втратили рідну людину, а також подарує відчуття свята тим, хто покинув рідну домівку. Адже, окрім дітей із сімей військових, подарунки отримають малюки із родин вимушених переселенців. Наступного року ми подумаємо, як включити у списки також студентів, бо їм не менше, ніж малечі потрібна наша допомога.

Списки дітей-претендентів на чудовий презент з-за океану, активісти брали у військкоматах.

- Дуже тішить, що наша співпраця є системною, - каже офіцер відділу зв’язків із громадськістю обласного військового комісаріату Олена Величанська. - Щиро дякую від всіх наших бійців, від їхніх сімей за цю величезну добру справу. Такі подаруночки будуть для дітей приємною несподіванкою.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація, яка виховує молодь на християнських і патріотичних засадах у дусі гасла «Бог і Україна». СУМ заснували у 1925 році в Києві. У 1946 р. організацію відновили у повоєнній Німеччині. Із того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу: у Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії. В основу виховної системи СУМу поклали теоретичні напрацювання Григорія Ващенка – відомого українського педагога, який розробив систему національного виховання. 

Вибір читачів за тиждень

Відео