Тернопільським учням показали гранати, розтяжки та іншу вибухотехніку

Один із найкращих вибухотехніків України розповів учням 10-х та 11-х класів про різні види гранат, розтяжок та іншої вибухотехніки. Відкрите заняття провели у школі допризовної підготовки у середу, 16 грудня.

Такі заняття інструктори вишколу "Захисти свій дім" проводять у рамках освітнього проекту "Дике поле". На меті у інструкторів - привити культуру поводження з вогнепальною зброєю усім бажаючим тернополянам, студентам та учням. Освітній проект працює з 1 вересня. Останнє заняття цього року вирішили провести на тему вибухотехніки. Спеціально для проведення заняття організатори проекту запросили спеціаліста, який розповів учням 10-х та 11-х класів про вибухотехніку. 

- Прізвище не називаю, але він один із найкращих вибухотехніків України, - розповідає засновник проекту Микола Більчук. - Після Нового року ми продовжимо співпрацю з школами, інститутами та університетами. Ми розраховуємо, що проект "Дике поле" буде довготривалим, оскільки студенти та учні дають нам класний зворотній зв”язок. Ми не чекаємо поки нас запросять у навчальний заклад, ми туди йдемо самі.

Учні та студенти на такі заняття реагують дуже добре, каже пан Більчук. Адже заняття розпочинають музиканти, які грають на етнічних барабанах, потім експерти розповідають про зброю. Ще на заняття запрошують бійців АТО.

- Згідно статистики, яку навіть ніхто не приховує, більше 70% втрат - це не бойові втрати, - додає Микола Більчук. - Люди або самі себе підривають, або можуть зробити самостріл. Це жахливо, тому ми стараємось навчити людей, щоб вони розуміли, як поводитись зі зброєю.

Більш інформоване населення має можливість свідоміше підходити до зброї, вважає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра. Чиновник зазначив, що є певна дискусія, щодо можливої зворотньої реакції від таких занять. Але організатори проекту спілкуються з психологами, педагогами та спираються на світовий досвід. А світова практика показує, що там, де є більше інформації про зброю, там менший рівень злочинів за допомогою вогнепальної чи іншої зброї. До того ж, міська влада хоче повністю переглянути методику подання матеріалу, не лише у Тернополі, а й загалом в Україні. Оскільки, діти дуже добре сприймають матеріал, коли вони можуть вживу побачити те, що б мали вчити по книжках.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео