Тернополяни вшанують пам’ять героїв-земляків

На фасаді ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» планують встановити памятну дошку на честь трьох героїв. Про це повідомили в міській раді.

«Створити робочу групу щодо встановлення пам’ятного знаку випускникам Тернопільської загальноосвітньої школи №12 Слободяну Тарасу Ігоровичу, Римару Павлу Андрійовичу, Басу Павлу Івановичу на фасаді учбового закладу за адресою вул. Юності,3», - йдеться у розпорядженні міського голови.

Усі напрацювання мають бути надані на розгляд меру 25 грудня.

Нагадаємо, Тернопільська загальноосвітня школа №12 (тепер - ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого») випустила зі своїх стін трьох випускників-героїв.

Герой України Тарас Слободян з перших днів став активним учасником Революції Гідності. Наприкінці  грудня він перестав виходити на зв’язок. Тіло Тараса зі слідами катувань знайшли у Сумській області.

Павло Римар пішов добровольцем до батальйону територіальної оборони, з липня 2014 року ніс службу на блокпостах на в'їзді в Крим у складі 6-го окремого мотопіхотного батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади (раніше 6-й БТО Тернопільської області «Збруч»). Загинув 1 лютого 2015 року в пожежі після вибуху складу з боєприпасами.

Павло Бас – боєць полку особливого призначення «Азов» Національної гвардії України. Пробув на передовій близько трьох місяців. Загинув у різдвяну ніч 7 січня 2015 під час обстрілу з РСЗВ «Град» у с. Гранітне біля Маріуполя.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео