Тернополян закликають утриматися від дешевих китайських петард

З наближенням новорічних свят люди купують багато піротехнічних виробів. Експерти радять обирати лише сертифіковані і застерігають від покупок на ринку, де, зазвичай, пропонують дешеву китайську продукцію.

«Дешева китайська продукція є недосконала! Вони пхають туди все, щоб створити якийсь ефект. Навіть, якщо ви уже купили на базарі, адже від такого не відмовиш, бо сам таким був, то велике прохання перед застосуванням прочитати інструкцію. Якщо стрілочка показує, що використовувати у напрямку протилежному від людей, то не треба повертатися туди, де стоять друзі, а в протилежному напрямку!», – розповів експерт з вибухової техніки.

Спеціаліст застерігає і від покупки петард, які доставляються до точок продажу великими партіями. За його словами, вироби струшуються, перевантажуються, тощо. Тому, їхнє спрацювання може бути не через декілька секунд, як вказано в інструкції, а одразу в руках: «Виїжджав неодноразово на місця, де таке трапилося. У кращому випадку були важкі опіки на руці від виробу. Там знаходиться різного виду піротехнічна суміш, яка не є вибуховою, але є піротехнічною! Тому, якщо до вас у руки потрапили піротехнічні вироби, то переконайтеся, що не пошкоджена хоча б герметична упаковка».

Потрібно бути обережними, коли використовуються піротехнічні «торти» на 20-40 вистрілів: «Від того, що він стріляє, може втратити рівновагу через потужний викидний заряд, адже його потрібно викинути у висоту, де вибухне. Обов’язково такі «торти» слід підпирати цеглинами. Краще почекати кілька хвилин, але це зробити. Я неодноразово приїжджав на такі події, де «торт» перекидався, особливо у мікрорайонах, і стріляв у вікна будинків та пошкоджував автомобілі», – поділився експерт.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео