Учитель із Гусятина поїде відпочивати у Західну Європу (фото)

Учитель географії та економіки, досвідчений краєзнавець і екскурсовод Михайло Ковальчук із Гусятина у 2016-му поїде на відпочинок в одну із країн Західної Європи.

Такий подарунок він отримав за перемогу у конкурсі на найкращий туристичний маршрут Тернопіллям: «Незабутня подорож українським кораловим рифом, або Медобори запрошують». Переможців обласного конкурсу нагородили сьогодні, 17 грудня.

Оцінювало роботи спеціальне журі

Ініціаторами проведення конкурсу «Найоригінальніший туристичний маршрут Тернопілля» виступили представники департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної держадміністрації (ОДА). Оголосили про початок у вересні. Упродовж двох місяців усі охочі могли подати свої пропозиції та проекти.
 

- Кожен із запропонованих маршрутів заслуговує на увагу, - каже заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму-начальник управління туристичної інфраструктури ОДА Назар Яворський. – Пропозицій було небагато, але вони були якісними, тож хіба що потребують уточнення деяких моментів. Тож ми маємо нові туристичні продукти, що формують позитивний імідж Тернопілля.

Нагадаємо, за умовами конкурсу, розробники подавали текст дорожньої інформації туристичного маршруту територією області, програму туристичного маршруту і фотоматеріали. Тривалість кожного маршруту - не менше 2 днів. Враховували автори і транспортування та харчування мандрівників. Оцінювало роботи спеціальне журі, до складу якого входили представники влади і місцевих туристичних фірм та операторів. Основними критеріями відбору були: іноваційність підходу до роботи, незвичайність теми, орієнтація у наявності інших учасників туристичної галузі і зв’язки із ними.

 «Родзинкою» маршруту буде «Джерело бажань»

Михайло Ковальчук із Гусятина отримав від спонсора конкурсу сертифікат на тур Західною Європою. Журналістам краєзнавець повідомив, що поки що маршрут подорожі не обрав. Утім, планує поїхати в якийсь екологічний тур. Можливо, у Польщу чи Чехію. Адже хоче побувати у регіоні, схожому природою на рідний край.

- Мало хто знає про унікальність наших Медоборів, - каже Михайло Ковальчук. – Там є поки що недоступні для туристів цікаві місця. Одне із таких – Соколина скеля, до якої необхідно прокласти стежку туриста. Деякі об’єкти є екстремальними і вимагають підготовки від туристів, як от мандрівка у старі штольні. Вони дуже нагадують підземелля в Одесі. Багатьом сподобається відпочинок і оздоровлення у штучному водоспаді на річці Збруч. «Родзинкою» стане і «Джерело бажань». Уже багато людей зізнавалися, що у кінці маршруту загадували якесь бажання і воно збувалося.

Друге місце у конкурсі поділили колектив бази відпочинку «Над Стрипою» (маршрут «Історія і природа-симфонія над Стрипою» - прим.) і майстер виробничого навчання Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя Тетяна Єрмакова (маршрут «Перлини Тернопілля»). Третє місце посіла вчителька географії Бережанської школи №2, член Бережанської освітньо-туристичної асоціації «Наш край» Леся Якимець (маршрут «Загублений рай»). Відзначило журі і студентів технічного коледжу Христину Байдак і Оксану Звір за спелеотур «Загадковий світ печер».

Усі учасники конкурсу отримали від Назара Яворського подяки і подарунки, серед яких – сертифікати на екскурсію Дністером від компанії «Дністер круїз», на кораблі «Юрій», сувенірні годинники «TERNOPIL’A» і промо-футболки.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Усе про умови конкурсу «Терен» повідомив восени. Ви можете прочитати це ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео