Тернопільські школярі створять ароматні «Медові вулиці»

Напередодні Нового року та Різдва Христового у Тернопільській ЗОШ №24 організують «Медову вулицю». Композиції з будинків, ялинок та казкових героїв діти створять з медового тіста.

Організатори переконані, що захід допоможе створити у приміщенні школи казковий настрій і розкриє творчі здібності підопічних.

Взяти участь у конкурсі зможуть усі школярі, учителі та батьки.

Автор ідеї, завуч з навчально-виховної роботи Тернопільської ЗОШ №24 Тетяна Головань вважає, що школа – живий організм і для того, щоб дітям хотілося до неї приходити, у ній мають відбуватися цікаві події: «Школа повинна «дихати» дитячим життям. Новий рік – це те свято, яке підштовхує до цього. Тому, ми організовуємо різні конкурси, прикрашаємо особливо вестибюль. Цьогоріч оформлення буде у стилі Різдва, тому обов’язково мають бути смаколики. Ми проводили майстер-класи з розпису пряників різнокольоровими пастами. Вирішили, що вийшли на той рівень, коли можна спробувати робити будиночки з пряників».

Щоб взяти участь у конкурсі необхідно виготовити будиночок з медового тіста та прикрасити його. Учасники можуть створювати роботи самостійно, а також колективно.

За вимогами, будиночок мають спекти з пряникового, медового чи імбирного тіста і прикрасити у різдвяному стилі. Розмір роботи – не менше половини аркуша А4. Обов’язковим є аромат (мед, різноманітні прянощі: кориця, імбир, мускатний горіх, ваніль та інші). На даху кожного будиночка з білкової глазурі потрібно написати ім’я учасника.

21 грудня у школі «будуватимуть» справжню вулицю з медівників. За словами авторки ідеї, однією експозицією не обмежаться, адже ідей доволі багато. Буде різдвяна хата, тин, сіно та багато іншого. Освітлюватимуться «вулиці» спеціальними ліхтариками, а запах меду і кориці доноситиметься звідусіль.

Роботи прийматимуться 21 грудня з 8:00 год. до 12:00 год. Визначатимуть переможців 22 грудня за номінаціями:

«Найоригінальніший медовий будиночок» (1-4 кл., 5-8 кл., 9-11 кл.)

«Найскладніший медовий будиночок»     (1-4 кл., 5-8 кл., 9-11 кл.)

«Найяскравіший медовий будиночок»    (1-4 кл., 5-8 кл., 9-11 кл.)

Роботи учасників повернуть для ласування у класах. Кращі авторські роботи будуть рекомендовані для участі у конкурсі «Замість ялинки – зимовий букет». Також школярі вирішили пригостити медовим будиночком вихованців дитячого обласного притулку. Тому, після створення особливої «вулиці» навідаються туди з гостинцями.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео