Тернопільський архів у 2016 році переїде у нове приміщення

Уже наступного року обласний архів зможе розпочати «велике переселення». Про це повідомив директор департаменту капітального будівництва ТОДА Віктор Кузяк. До кінця року в новому приміщенні довгобуду на вул. Карпенка планують завершити роботи на адміністративних поверхах і частково у приміщеннях для зберігання матеріалів.

Приміщення обласного архіву – один з найстарших і найдорожчих довгобудів Тернополя. Залишкова вартість робіт із завершення об’єкта становить 35 млн. грн. Цього року область отримала близько 5 млн. грн. За ці кошти планують завершити роботи на першому та другому поверхах, які є адміністративними, а також на кількох поверхах, які виконують функцію сховищ для матеріалів.

– Планується, що на наступний рік обласний архів уже звільнить келії костелу та переїде в нове приміщення. При цьому поетапно будуть тривати роботи з завершення об’єкта, – каже Віктор Кузяк.

У приміщенні змонтовано та запущено систему опалення, тому працівники можуть проводити внутрішні роботи у зимовий час. На сьогодні з п’яти мільйонів освоєно понад три. Решту суми, а це ще майже 1,5 млн. грн., планують освоїти до кінця року.

Близько 20 млн. грн. від загальної суми, за розрахунками кошторису, становить обладнання стелажів. Адміністрацією прийнято рішення зменшити вартість робіт і вилучити з кошторису фінське обладнання та замінити його на українське. Завдяки цьому, за прогнозами посадовців, вдасться зекономити близько 8-10 млн. грн.

За словами Віктора Кузяка, в області розглядається можливість співфінансування робіт, зокрема міською та обласною радами.

А ось чи варто очікувати області на державні кошти, наразі не відомо. Зважаючи, що на капвидатки у наступному році урядом заплановано виділити близько 7 млрд. грн., що значно більше, ніж цього року, є надія, що щось перепаде і Тернопільщині.

Джерело: gazeta1.com

 

Вибір читачів за тиждень

Відео