У Зарваниці виявили вибухівку

Небезпечну вибухову техніку, яка збереглася у землі після війни, виявили у Зарваниці. Про це у Тернополі розповів один з найкращих вибухотехніків України, ім’я якого не називають з міркувань безпеки. Чоловіка запросили до курсантів Школи допризовної підготовки юнаків, де він ділився власними знаннями та давав корисні поради.

«Славнозвісне місце – Зарваниця, яке розташувалося внизу, а вгорі, навколо нього, є ліс. Сам для себе брав металошукач і ходив по цьому лісі. Там дуже багато снарядів, просто «кишить»! Якщо йде стежка, бо люди «зрізають» шлях, то воно сигналить на цій стежці. Легенько копнув – лежить снаряд Першої Світової і чекає свого часу. Тому, навіть, у такому місці як Зарваниця, весь ліс навкруги «кишить» снарядами, а люди туди їдуть тисячами під час прощі. Всі ідуть в ліс, щось підігрівають собі на вогні і так далі», – поділився один з найкращих вибухотехніків країни.

Спеціаліст наголосив, що не варто піднімати незрозумілі предмети, які знаходимо. Якщо ж людині у руки потрапляє снаряд, граната, тощо, то не варто на неї впливати. Радить викликати експертів, щоб вберегти власне життя, а також життя оточуючих.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео