Агро-новини 19 грудня

Новини аграрного сектору.

Тваринникам компенсують 50 мільйонів гривень за молодняк

Кабмін пропонує Верховній Раді України у 2016 р. виділити з державного бюджету 50 млн. грн. на часткову компенсацію тваринникам вартості закупівлі молодняка для подальшого вирощування.

«Кошти будуть спрямовані на часткове відшкодування суб’єктам господарювання агропромислового комплексу вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження та племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, племінних свинок та кнурців, племінних вівцематок, баранів та ярок», — зазначається у пояснювальній записці.

Джерело: kurkul.com

Імпорт риби скоротився на 28%

За даними Державної фіскальної служби України, впродовж 11 місяців 2015 року в Україну було імпортовано на 28% менше риби, ніж за аналогічний період 2014 року, а саме – 186,7 тис. т. Найбільшими постачальниками залишалися Норвегія, Ісландія та США.

Основними причинами скорочення поставок стали девальвація гривні і низька купівельна спроможність населення. Порівняно з минулим роком найбільше зменшився обсяг імпорту риби мороженої (на 45,4 тис. тонн) та рибного філе (включаючи фарш). Поставки цих видів продукції скоротилися утричі до майже 11 тис. тонн. Обсяги завезеної  живої та сушеної риби майже не змінились.

Джерело: ucab.ua

З Нового року турецькі овочі та фрукти подешевшають

За словами фахівців, треба чекати на зниження ціни на огірки, томати, мандарини та інші цитрусові, які привозитимуть з Туреччини, а також гранати та виноград. 

Про це повідомила керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Тетяна Гетьман, пише varta.kharkov.

«Наразі турецькі продовольчі компанії цих фруктів та овочів взяли курс на Україну. Україна — це третій ринок за обсягами реалізації турецьких овочів та фруктів після ЄС та Росії, — сказала вона. – Також будуть збільшувати і поставки цибулі в січні 2016 року, а відтак ціна на цей овоч знизиться».

Джерело: agravery.com

Огляд підготував Орест Сарматський

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео