Передноворічний ярмарок хенд-мейду в Тернополі

Прикраси для ялинки та дому, авторські текстильні ляльки, вироби у техніці декупаж, прикраси з бісеру, вироби ручної роботи могли оглянути та придбати до новорічно-різдвяних свят тернополяни на ярмарку. Розгорнувся він на вулиці Сагайдачного. 

– Я і моя колега та подруга Вікторія Безгубенко займаємось виготовленням різноманітних прикрас, декоруванням предметів інтер’єру, – розповіла Алла Рожко. – Пропагуємо ідею того, що своїми руками можна створити чудові речі, і немає потреби купувати імпортні дорогі речі. Ми робимо підвіски з фетру, дитячі іграшки. З природних матеріалів виготовляємо віночки, якими можна прикрасити вікно, двері. У своїй роботі використовуємо високоякісні, нетоксичні матеріали, оскільки нашими іграшками граються діти. Віночки коштують від 45 до 120 гривень, є подарунковий набір із дерев’яної рамочки для фотографії, підвіски для ялинки та імбирного пряника. Усе це коштує 159 гривень. Можна все також купити окремо. Вартість пряника – 20 гривень, прикраси для ялинки – 16 гривень.

Тернополянка Ольга Гасай свої вироби продавати на ярмарках розпочала недавно. Працює головним  бухгалтером, а у вільний час вже три роки виготовляє текстильні ляльки.

– Спочатку я робила ляльки для власного задоволення, і соромилася їх показувати широкому загалу, – розповідає майстриня. – Та друзі і знайомі переконали мене в тому, що необхідно показувати їх на виставках і ярмарках. Якщо лялька складна, наприклад, у вишитому одязі, то на її виготовлення може піти два тижні, а якщо щось просте, як ангелик, то і за день можна зробити.  Обрала текстильну ляльку, тому що текстиль мені дуже близький: змалку любила шити, вишивати. Зараз також почала робити ляльки у складнішій техніці «teddy doll». Це іграшка на шплінтах, обличчя виліплюється і ґрунтується. Тільки на обличчя може піти три тижні, всередині такої ляльки дерев’яна стружка. Вартість моїх ляльок залежить від складності роботи, вартості матеріалів, і коливається від 100 до 500 гривень.

Ольга Трач

Фото автора

Джерело: zz.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео