Історія успіху Андрія Пушкаря (відео)

"Терен" започатковує серію матеріалів «Історія успіху». Ми розповімо про відомих жителів Тернопілля - людей, які досягли успіху завдяки неймовірній силі волі та титанічній праці над собою. Їхня відомість - закономірна плата за вкладені зусилля.

Сьогодні пропонуємо розповідь про історію успіху атлета із Кременця Андрія Пушкаря. Недавно Андрій виборов Кубок Світу, ставши найсильнішим рукоборцем планети.
- Вітаємо, Андрію! Ви вкотре підтвердили свій титул найсильнішого чоловіка планети. Які відчуття маєте?

- Почуваю себе прекрасно, приїхав трохи втомлений. Були хороші суперники, досить сильні, будемо ще краще тренуватись, усі умови для того є, будемо працювати.
- За що отримали першу нагороду?
- Перші змагання в мене були в Кременці. Проводились "Козацькі забави", є така колода з великими ручками і треба було її якомога більше разів штовхнути. То була моя перша перемога, я підняв її 52 рази, з вагою 70 кг. Потім були перемоги в гирьовому спорті, паверліфтингу…
- Як батьки ставились до хобі, а згодом і професії сина?
- В мене тато сам був спортсменом, і він з дитинства прищеплював мені любов до спорту, тому у всіх моїх спортивних починаннях він завжди мене підтримував, допомагав, підказував, як і що краще буде для мене, завжди підбадьорював. Мама також рада моїм перемогам.
- Як дружина ставиться до того, що її чоловік всесвітньовідомий спортсмен?
- Позитивно, також ходить у спортзал, мене підтримує, слідкує за моєю дієтою, щоб я правильно харчувався (усміхається - прим. автора) 
- Чи ведете підрахунок нагород?
- Нагород досить багато: 14 разів був чемпіоном світу, 16 разів - чемпіоном Європи, 7 раз вигравав кубок світу серед професіоналів… Вдома близько 200 медалей з різних турнірів, з усього світу – понад 30 країн. Планую 16 січня боротися з Майклом Тодом, американцем, у 2013 році я йому програв і хочу реваншу. 
- Яких правил дотримуєтесь для того, аби постійно бути у формі?
- Високобілкова їжа, менше тваринних жирів, більше рослинної їжі.
- Яка Ваша найцінніша перемога?
- Найцінніша, мабуть, у 2003 році на чемпіонаті світу, коли став вперше чемпіоном світу. Перед тим на чемпіонаті Європи я програв, зайняв 2 місце, і через 3 місяці був чемпіонат світу, де я зміг реваншувати. 
- Доки плануєте розвивати спортивну кар'єру?
- Армреслінг досить віковий вид спорту, статичний. Є багато спортсменів, яким по 50-60 років, і вони виступають в ТОПі. Якщо дбати про здоров'я, то можна до 50 років виступати на професійному рівні.
- Ви виховуєте та тренуєте молоде покоління. Чи бачите результати своєї роботи та чи є потенціал у Ваших вихованців, можливо, колись вони займуть Ваше місце?
- Так, я треную дітей, є досить багато талановитих, перспективних спортсменів. Цього року на чемпіонаті України збірна команда нашої області посіла 2 загальнокомандне місце серед юнаків до 18 років. 7 чоловік вибороли золоті медалі і мали право боротися на чемпіонаті світу в Малайзії, але за браком коштів, а на 1 поїздку треба було близько 1500 доларів, не могли собі дозволити поїхати на чемпіонат світу. Але цього року чемпіонат світу буде в Болгарії, в Софії, виставимо там гідну команду, будемо захищати честь Тернопільської області.
- Яка мрія у Андрія Пушкаря?
- Мрія Андрія Пушкаря - бути найсильнішим багато років.
Подробиці - у відео. 


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео