Зимовий сад у Тернополі

Ми поспілкувалися із керівником гуртків флористики обласного екоцентру Наталією Шум’як і дізналися багато цікавого про зимовий сад і куток живої природи, який функціонує у Тернополі. 

- Розкажіть про функціонування зимового саду. З якою метою він був створений?

- Цей зимовий сад створений з освітньою метою. Діти мають можливість ознайомитися із тими рослинами, які не характерні для наших широт. Тут ростуть види рослин, які призвичаєні до тропічного клімату, а також сукуленти. Наш зимовий сад налічує понад 200 видів різноманітних рослин. У нас є 4 експозиції. Експозиція тропіків і субтропіків, лікарських кімнатних рослин, експозиція кактусів-сукулентів, а також природних екзотів, зокрема це авокадо, мандарини, лимони...

- Діти якого віку мають можливість тут навчатися?

- Дітки, починаючи з третього класу, можуть навчатися на нашій базі. Окрім огляду і догляду учні мають змогу робити різні дослідницькі роботи. Таким чином дитина щось практично може зробити, самореалізуватися. 

- Чи є у вас вихованці, котрими ви уже можете пишатися?

- Звісно, що так. Учнів багато і є ким пишатися. Навіть нещодавно наша вихованка представляла проект «Біоремедіація кімнатних рослин», яка посіла 3 місце по Україні. У нас навчання безкоштовне. Щоб потрапити на навчання, необхідне бажання дітей і дозвіл батьків. Навчання розпочинається із 15 вересня.

Деталі розмови дивіться у відео.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

Вибір читачів за тиждень

Відео