Сьогодні Тернопільщина зустрічає тисячі туристів

Джерело, яке знаходиться між Тернопільською та Рівненською областями вважають цілющим. Тисячі паломників з усього світу приїжджають, щоб скупатися у джерелі.

Джерело святої Анни вважають одним з найдавніших резервуарів живої води у всій Україні. Туди, за 30 км від Почаївської лаври, кожен день з'їжджаються десятки, а в свята – і сотні автобусів, щоб повірити в диво. А в цьому місці Бог проявляє особливо багато чудес і зцілень. Щоб чудо виповнилося, потрібно не так вже й багато: молитва, триразове занурення в крижану воду і віра в Бога.

У будь-який час року температура води – плюс 4 градуси. Зайти в джерело незагартованим людям дуже складно. Холод моментально пронизує до кісток і сковує рухи. Тому зануритися реально тільки за допомогою молитви. Можна прочитати ту, яка висить на стінах джерела, можна "Отче наш". Занурюватися, за місцевими переказами, потрібно тричі. В купальниках і плавках черниці занурюватися не радять. Все ж святе місце, а не пляж. Сорочку, в якій занурилися, радять не прати, а висушити на сонечку і зберегти на випадок хвороб. Якщо захворів – потрібно помолитися, надіти на ніч і спати в ній.

У цей день на озері відвідувачів більше, ніж зазвичай, всі вірять в чудо зцілення, а сьогодні особливо.

Джерело: Сегодня

Вибір читачів за тиждень

Відео