У Скалі-Подільській не забудуть про воїнів-захисників

Громада селища у Борщівському районі напередодні свят вирішила внести свою лепту у підняття настрою воїнів на передовій. Оксана Ундерко з «Кухарської сотні Скали-Подільської» розповіла про добрі справи своїх земляків заради підтримки бійців.

«Завершується важкий для країни 2015 рік, котрий вкотре продемонстрував, що є «кому ще рідний край боронити»: хто захищає його зі зброєю в руках, не сховавшись від мобілізації, чи взагалі пішовши добровольцем, - пише вона. - Хтось же вносить свою лепту тим, що найкраще вміє робити – куховарити. «Незабаром новорічні і різдвяні свята і нашим воїнам-землякам не завадило б зібрати невеличкі подарунки з рідної землі» - подумалося нашому постійному організаторові і керівнику Наталії Подворній. Сказано – зроблено. Підключаємо учнів та педагогів ЗОШ І-ІІ ступенів, котрі майже кожен несли з дому, що могли (предмети гігієни, солодощі, листи, гроші), та невтомних жінок-пекарок Шликову О., Мудрик С., Курек Т., Бугеру Л., Пікалову О., Перепічку Л., Лукаш Г., Гуску Н., Онищук С., Бурденюк, Москавлюк, Стефину В., Чорпіту Н. Далі до нашого почину приєднався колектив педагогів та учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів й зумів зібрати 1800 гривень. Допомогли коштами й вчителі місцевої школи естетичного виховання: Фаліон Н. – 1000 гр., Боднарук Р. – 30 гр., Івасєчко І. -50 гр., Повадюк А. – 100 гр. та просто небайдужі земляки: родина Колготіних – 150 гр. та Ружицький А. – 200 гр. Як і в попередні рази, не змогли бути байдужими наші підприємці з військового містечка – Бідулько М., Довгань Л., Бейко Н. – і запропонували чаї, каву нашим хлопцям.

Ми, педагоги, стараємося перетворити волонтерство на одну з форм патріотичного виховання наших учнів і тому в ці дні школярами молодших класів було написано листи до Миколая з побажанням для воїнів, вилито та оздоблено з гіпсу ангелів-охоронців. А у 3 класі народна мисткиня Харатін Ірина провела майстер-клас з виготовлення мотанок-ангелів, котрі зі словами «на охорону, на здоров'я, на порятунок» теж відправлені нашим хлопцям. Не відмовили нам у допомозі придбання медикаментів зі знижкою й працівники аптеки військового містечка.

На свята 16 воїнів-скаличан відчують, що за них дбають земляки, а отже, вони там недаремно. 

Джерело: skala-podilska.at.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео