Водій не має права не пустити хвору людину у громадський транспорт

Спеціальними дезінфікуючими розчинами миють салони маршруток та тролейбусів Тернополя працівники санепідемстанції, запевняє начальник міського управління транспорту, зв’язку та комунікацій Ігор Мединський.

Читач написав на сайт 20minut.ua про те, що зустрів в салоні тернопільської маршрутки чоловіка із явними ознаками інфекційної хвороби. Тож ми поцікавились, як дбають про безпеку здоров’я пасажирів Тернополя, та чи міг водій не пустити хворого пасажира в салон.

- У перевізників є договір із санстанцією, згідно якого один раз на місяць її працівники проводять дезінфекцію в салонах громадських транспортних засобів міста, - пояснює пан Мединський. - Мова йде і про миття поручнів, і про підлогу, і про решту салону. Раз на місяць - це не з неба взята періодичність, це - санітарно-медична норма.

А от не пустити хворого пасажира в салон водій права не мав, розповів нам пан Мединський. Людину, яка користується громадським транспортом, коли їде до лікаря, висадити водій не має права.

- Якщо людина в нетверезому стані чи поводиться не зовсім адекватно, то тоді їй можуть відмовити у праві проїзду, - уточнює Ігор Мединський. - Адже якщо пасажир почне хамити пасажирам чи розпускати руки, чи йому взагалі стане погано і вирве в салоні, то вся відповідальність лежить на водієві.

Якщо ж мова йде про людину, яка кашляє, чи просто виглядає хворою, і це створює некомфортні умови для пасажирів, то тут хіба надія на розуміння та людяне ставлення одне до одного, пояснив пан Мединський.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео