Аферисти вигадують нові способи обдурювання довірливих громадян

Цього разу у тенета пройдисвітів потрапив 27-річний житель Тернополя. Чоловік хотів забронювати будинок у Карпатах, натомість втратив 2300 гривень.

За словами потерпілого, він планував відсвяткувати з родиною Новий рік у Карпатах. На одному із інтернет-сайтів знайшов оголошення про здачу помешкання. Зателефонував за номером. Незнайомець повідомив, що дійсно здає в оренду будинок. Обговорили деталі оренди. Тернополянин погодився на пропозицію і, аби забронювати житло, перерахував на банківський рахунок незнайомця 2300 гривень. Натомість отримав фотокопію договору оренди житла.

Вже через тиждень тернополянин спробував зв’язатися з «орендодавцем», аби уточнити деякі питання. Проте телефон останнього був вимкнений.

Тернополянин звернуся за допомогою до поліцейських.  За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження. 

Оперативникам вдалося встановити, що банківський рахунок, на який потерпілий переказав кошти, належить жительці Волинської області. Правоохоронці вживають усіх заходів щодо розкриття злочину.

Поліцейські застерігають жителів області бути пильними і перш ніж перерахувати комусь гроші варто перевірити інформацію. Якщо ви хочете винайняти житло, звертайтеся в спеціалізовані агентства. Бронюючи житло через Інтернет, спробуйте знайти відгуки. Часто на різних форумах люди обговорюють такі питання і пишуть про недобросовісних орендодавців. Укладайте договір, при цьому уважно прочитайте всі його пункти.

Джерло: www.mvs.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео