Агро-новини 23 грудня

Новини аграрного сектору.

Виробництво цукру падає

На 23 грудня заводи виробили майже 1416 тис. т цукру, що на 569 тис. т менше, ніж на аналогічну дату минулого року, перероблено — 9,64 млн тонн цукрових буряків.

Про це повідомили в асоціації «Укрцукор».

Залишається працювати 6 заводів. 30 підприємств уже закінчили виробництво. Нагадаємо, станом на аналогічну дату минулого року в Україні працювало 10 заводів.

Ринок мінеральних добрив вітчизняного виробництва стабілізувався

Ринок мінеральних добрив вітчизняного виробництва стабілізувався. Про це повідомив директор департаменту землеробства та технічної політики в агропромисловому комплексі Мінагропроду Володимир Топчій, пише Мінагропрод.

За його словами, це дало змогу покращити забезпечення потреб сільгосптоваровиробників у добривах та знизити їх вартість.

«Спрощено та скорочено процедуру реєстрації міндобрив, які імпортуються та були зареєстровані в Україні раніше (із 2 років до 40 днів). Разом з тим, скасовано ліцензування з провадження господарської діяльності з торгівлі пестицидами та агрохімікатами, а також з проведення знезараження об’єктів, які переміщуються через державний кордон України та карантинні зони»,

Овочі різко подорожчають

Овочі різко подорожчають, пише «Страйк». Серйозне подорожчання відбудеться до весни.

Не дивлячись на збільшений до свят попит, виробники поки не планують підвищувати ціни. Але це лише у найближчому майбутньому.

У цьому році урожай був невеликим. Це означає, що до весни різко зростуть ціни. Це пов'язано з тим, що багато фермерів відмовилися від посівів або скоротили їх у зв'язку з подорожчанням ряду ресурсів, зокрема,  добрив. Подорожчати овочі можуть на 10-50%.

Ліцензію на виробництво електроенергії для потреб сільгосппідприємств скасують

Забюрократизований процес отримання ліцензії за виробництво електроенергії скасують, повідомляє прес-служба ГО Agro.ReformsUA. Це питання особливо актуальне для підприємств, задіяних у цукровій промисловості.

«Практично все виробництво електроенергії в Україні підлягає ліцензуванню — надання дозволу с/г підприємствам на виробництво електроенергії для власних потреб, без отримання ліценції, стимулює розвиток ринку альтернативних джерел енергії, забезпечить більшу енергетичну автономність сільгоспвиробника, і в свою чергу, стимулюватиме розвиток галузі», — пояснив експерт з аграрного та земельного права Дмитро Сімашко.

Огляд підготував Орест Сарматський

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео