На Новий рік у Тернополі, можливо, приморозить (відео)

Такий теплий грудень, який видався цього року, пам’ятають хіба що дуже літні тернополяни. Температура повітря навіть досягала історичного максимуму. Але синоптики запевняють: похолодання все ж таки прийде. І, можливо, Новий рік Тернопільщина зустріне зі снігом.

Цього року перший місяць зими для тернополян видався на диво теплим. У одному із дворів Тернополя навіть зацвіла акація. А окремі дні били рекорди за температурними показниками. Так, 21 грудня температура повітря у Тернополі досягла історичного максимуму – 10 градусів тепла, останній раз таке було у 1960 році.

– Ми цьогоріч повторили історичний показник, який спостерігався в 1960 році – це було 10 градусів тепла в місті Тернопіль. Ось і ті температурні показники, які ми зараз спостерігаємо, вони є достатньо високими. І перша, і друга декада грудня перевищували по температурі кліматичні норму на 5 градусів. Ми не можемо казати, що це якесь аномальне явище, оскільки в нас такі температури вже спостерігалися в грудні. Але близьким цей місяць буде до одного з найтепліших за весь період спостереження, це точно, – розповідає  завідувач сектору організації робіт Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Софінська.

Зниження температури спостерігатиметься ближче до новорічної ночі.

– Ближче до новорічної ночі ми очікуємо, що і денні, і нічні температури повітря будуть нижче нуля. Тобто ми очікуємо підхід потужного антициклону з північного сходу, який повинен принести зниження температурних показників, – каже Оксана Софінська.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео