Тернополяни шукають в інтернеті рецепт салату «Мавпа»

Не за горами новорічні свята, і тернополяни все частіше звертаються до інтернет-пошуковиків за порадою: де і як відсвяткувати, що приготувати, який одяг обрати для зустрічі року червоної вогняної Мавпи та чого чекати від зірок у прийдешньому часі.

Яндекс проаналізував запити мешканців Тернопільщини перед Новим роком.

Цікавитися святом тернополяни розпочали ще в жовтні. Початок грудня ознаменувався цифрою в 100 тисяч запитів за темою. Найчастіше галичани цікавляться рецептами святкового столу. Тернополяни радяться, як креативніше оформити нарізки чи усім відомі салати, приготувати вдома делікатеси з доступних продуктів, «фірмові» десерти. Є запити і про рецепти дієтичних страв, але таких зовсім мало.

Найбільше цього року на столах тернополян стоятиме салатів - серед усього меню їх різновидів найбільше. Причому часто користувачі уточнюють: «небанальні», «цікаві» тощо. Також запитують про приготування конкретних страв, приміром, шукають рецепт салату «мавпа».

Також визначено топ-5 рецептів, якими цікавляться наші земляки. Це салат із крабових паличок, салат «Оселедець під шубою», печінковий торт, м’ясо по-французьки, солянка.

Кожен десятий запит на тему свят від мешканців Тернопільської області, як і від жителів інших регіонів, – про сценарії та конкурси. Ще приблизно стільки ж громадян запитують про музику та святкові картинки – [намалювати пісню у лісі-лісі темному].

Трохи менше цікавляться тим, що одягти і який зробити макіяж, щоб сподобатися вогняній Мавпі, а також що подарувати родичам і друзям.

Цікаво, що на Тернопільщині, як і в інших регіонах, найбільше уваги приділено хлопцям і мамам: подарунки для них шукають найчастіше. Далі за кількістю запитів ідуть вірші та побажання, тематичне кіно і телепередачі, святковий декор, гороскопи та запитання про те, як правильно загадати бажання, а також про все інше, пов’язане зі святом.

Крім того, тернополяни часто цікавилися, як зробити сніжинку з паперу та коли польське Різдво.

Примітно, що запитів на кшталт «яким буде 2016 рік для України, передбачення астрологів», значно більше, ніж «що чекає Україну в 2016 році на думку експертів».

Особливо людей хвилюють фінанси: є багато запитів про пенсії (чи правда, що їх відмінять), курс долара. Зустрічаються і питання про звичайні побутові речі,  наприклад, про прогноз погоди на наступний рік, модний колір волосся у 2016 році.

Тамара КОБЛИК

Джерело: https://blog.yandex.ua/

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео