Тернопілля зустріне Новий рік без бюджету-2016

Депутати Тернопільської обласної ради упродовж трьох днів - 28-30 грудня - планують докладно вивчати проект обласного бюджету на 2016 рік. Тож, зрозуміло, що до Нового року Тернопілля кошторис на наступний рік не отримає.

Власне, на сайті Тернопільської обласної ради немає жодних повідомлень, коли можуть відкрити наступну сесію. Наразі відомо, що днями відбудуться лише засідання постійних депутатських комісій.

Так, засідання комісії із питань бюджету відбудеться у понеділок, 28 грудня. У порядку денному – лише одне питання: «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1340-р "Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2015 рік, та перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році". Депутати зберуться о 10 годині в кабінеті №531 «білого дому», повідомляють на сайті обласної ради.

Окрім того, в апараті облради усіх інформують, що того ж дня об 11 годині (каб. 329) відбудеться спільне засідання п’яти постійних комісій Тернопільської обласної ради шостого скликання із розгляду питання «Про обласний бюджет на 2016 рік». Такі ж наради, у той же час, але із іншим складом депутатів заплановані на 29 (каб. 329) і 30 (532 каб.) грудня. Причому останніми за бюджет-2016 візьмуться члени постійної депутатської комісії із питань бюджету. Нагадаємо, керує нею віднедавна підприємець Сергій Швець – представник фракції Радикальної партії.

Майже 4 із половиною мільярда гривень – саме стільки грошей наступного року буде у бюджеті Тернопільщини. Причому власних доходів в області планують отримати близько 300 мільйонів гривень. Проект кошторису із такими показниками ухвалили на засіданні колегії обласної держадміністрації сьогодні, 24 грудня. Про основні показники бюджету-2016 присутнім розповів директор департаменту фінансів Степан Скибиляк. За його підрахунками, базова дотація нашому краю складатиме майже 69 мільйонів гривень. Окрім того, на освіту область отримає понад 109 мільйонів гривень субвенції, а на медицину – майже 476 мільйонів гривень.

Чи погодяться із такими цифрами обласні депутати – поки що невідомо. Очевидно, доведеться зачекати як мінімум до січня. Хоча ми вже мали різний досвід. Адже Тернопільщина вже одного разу побила всі рекорди, ухваливши бюджет аж… у жовтні.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео