У Кременці – роботи європейського художника (фото)

У виставковій залі Кременецького краєзнавчого музею з ініціативи Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника діє виставка відомого європейського художника Георгія Косміаді.
Експозиція відкрилася у рамках музейного проекту «Картини Г.Косміаді в музеях Волині, Поділля та Галичини».

Довідка. Георгій Косміаді приїхав до Рівного у роки Першої Світової війни як офіцер російської армії. У 1916-1940 рр. проживав у Рівному, викладав малювання у п'яти гімназіях міста. Організовував творчі гуртки, разом з учнями ставив різноманітні за тематикою вистави, малював декорації, виготовляв костюми, ініціював творчі і літературні вечори. Справжнім тріумфом була участь учнів Косміаді у першій Всесвітній виставці дитячого малюнка в Парижі у 1937 році.
У 1940 році родина художника переїхала до Німеччини в Гамбург, де Г.Косміаді працював художником-декоратором у Державній опері та театрі «Талія». Після виходу на пенсію став вільним художником.
Прожив митець 81 рік, написав понад 5000 картин, організував і взяв участь у 60 виставках. Професор Георгій Косміаді мріяв, щоб його роботи і творчий доробок учнів залишилися на рідній землі.
Донька художника Надія Косміаді під час своїх візитів до Рівного передала місцевому краєзнавчому музею та гімназії весь архів батька.
Виставка у Кременці працюватиме до 28 грудня, інформує vk.com/real_kremenets.

Вибір читачів за тиждень

Відео