В педагогічному університеті презентували "Повстанську абетку"

Війни виграють не генерали, а шкільні вчителі та парафіяльні священики.

 Отто фон Бісмарк

Під такою назвою в Тернопільському національному педагогічному університеті відбулася цікава зустріч з автором “Повстанської Абетки” та “Нових пригод Алярмика” Олегом Вітвіцьким, колишнім студентом історичного факультету нашого університету та студентами факультету педагогіки та психології – майбутніми вчителями початкових класів.

Ініціював зустріч викладач предмету “Безпека життєдіяльності” та голова Тернопільської обласної організації “Спілка офіцерів України” Олександр Павлович Варакута.

Автор книжок для маленьких читачів про героя нашого часу Алярмика розказав, що спонукало його до написання першої книжки та створення наступних пригод Алярмика. Кожна літера має певне значення та наповнення, і не просто значення та наповнення, а пов’язані з історичними фактами та національними героями. Це придає книжкам особливе значення в умовах агресії на сході нашої держави та сприяє об’єктивному усвідомленню подій, які там відбуваються.

Зустріч пройшла жваво та цікаво. Студенти задавали питання до Олега Вітвіцького та висловлювали свої міркування з приводу застосування таких книжок у національно-патріотичному вихованні сучасного молодого покоління українців. На зустрічі була присутня доцент, викладач філологічного факультету Любов Іванівна Царик. Вона висловила свою думку щодо можливого використання презентованих книжок в позашкільній роботі.

Студентка ПО 52
Ірина Вівчар

Джерело: tnpu.edu.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео