В’ячеславу Чорноволу було б лише 78

Сьогодні політику і публіцисту В’ячеславу Чорноволу виповнилося б лише 78 років. Пам’ять видатного українця тернополяни вшанували панахидою та мітингом-реквієм біля барельєфа діячу, що в центрі міста.

Прийшли на урочистості і пересічні жителі міста, і представники міської та обласної влад, зокрема голова облдержадміністрації Степан Барна, голова облради Віктор Овчарук та мер Тернополя Сергій Надал. Також колона студентів Галицького коледжу з прапорами та знаменами прийшли, аби вшанувати пам’ять видатного політика, чиє ім’я носить їхній навчальний заклад.

«У засвітах, у тому високому духовному небі України В’ячеслав Чорновіл став вже не лише побратимом шістдесятників, не лише січових стрільців, козаків, вояків УПА. Він став побратимом святої для нас Небесної сотні», - так звернулася до присутніх завідуюча музеєм В’ячеслава Чорновола, що в Галицькому коледжі, Омеляна Парило.

Нагадаємо, що В’ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео