На роботу у Тернопільську мерію вояків АТО братимуть поза конкурсом

Учасники АТО тепер зможуть безперешкодно отримати роботу у мерії Тернополя і комунальних підприємствах міста. Для них уже там навіть місця «зарезервували».

Однак є чимало умов. По-перше, треба, щоб на підприємстві ініціювали реорганізацію. По-друге, треба підготувати цілий пакет документів. По-третє, втратити шанс на роботу можуть ті демобілізовані вояки, які не витримають 3-місячний випробувальний термін.

Питання «Про надання не менше 6% робочих місць (після реорганізації) учасникам АТО в комунальних підприємствах Тернопільської міської ради» запропонував внести на розгляд сесії депутат і волонтер Тарас Білан. Він навіть наполягав на поіменному голосуванні за цей пункт, забувши, що всі голосування у міськраді уже другу каденцію є поіменними.

До речі, контролювати виконання цього рішення будуть у постійній комісії із питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, а також – у Центрі надання допомоги учасникам АТО (Тернопіль, вул. Грушевського, 1, керівник – Лілія Мусіхіна).

Отже, депутати вирішили (цитуємо документ, який підтримала більшість обранців тернополян 22 грудня – прим.):

«1. При проведенні реорганізації комунальних підприємств Тернопільської міської ради, оголошенні конкурсу передбачити прийняття на роботу не менше 6% учасників АТО або найближчих родичів, у випадку загибелі воїна АТО, від загального складу підприємства.

2. Прийняття на роботу учасників АТО або найближчих родичів, у випадку загибелі воїна АТО, проводиться поза конкурсом (автоматично) на підставі поданої заяви. До заяви додають: копії паспорта, ідентифікаційного коду, посвідчення учасника АТО, рішення постійної  комісії міськради з питань місцевого самоврядування, законності і правопорядку, відношення (лист) Центру надання допомоги учасникам АТО.

3. Учасник АТО або найближчий родич, у випадку загибелі воїна АТО, приймається на роботу, на випробувальний термін 3 місяці. Протягом цього терміну керівник підрозділу приймає рішення про офіційне прийняття на роботу або відмову в прийнятті на роботу. Відмова оформляється відповідним документом та обов’язково погоджується постійною комісією міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, та Центром надання допомоги учасникам АТО.

4. У випадку, якщо керівник комунального підприємства відмовляє у прийнятті на випробувальний термін учаснику АТО (умови прописані в п. 1, 2, 3 цього рішення) і приймає на роботу іншу особу, постійна комісія міськради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту і депутатської діяльності, Центр надання допомоги учасникам АТО або будь-який депутат вносить подання на ім’я Тернопільського голови про його притягнення до дисциплінарної відповідальності».

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео