Шахраї «розвели» чоловіка з Ріпинців

Стара і примітивна схема, про яку вже, здається, чули всі, досі залишається однією з найефективніших. Вам телефонують, повідомляють, що син або донька потрапили в поліцію, і за їх звільнення вимагають викуп.

Цього разу на гачок шахраїв потрапив батько двох синів з села Ріпинці, що на Бучаччині. Днями до чоловіка зателефонував невідомий і повідомив, що один з його синів потрапив у відділення поліції за хуліганство і нанесення травм іншій людині, а для того, аби його відпустили, а справу «зам’яли», треба негайно перерахувати на номер мобільного телефону 10 тисяч гривень.

Стривожений батько забив на сполох і зателефонував іншому сину, який живе в обласному центрі, аби той поповнив мобільний номер на визначену суму. На рахунок злодіїв перерахували вже майже 8 тисяч гривень, а лише тоді зателефонували до нібито затриманого родича. Коли з’ясувалося, що це шахрайство, допомогу почали шукати в поліціянтів.

Нагадаємо, що такі випадки – не рідкість. Тому завжди старайтеся перевірити отриману телефоном інформацію. А якщо якийсь дзвінок з вимаганням грошей викликає у вас підозру, негайно телефонуйте правоохоронцям.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео