Тернопільщина продовжує торгувати з країною-агресором

У листопаді цього року Тернопільською митницею ДФС до бюджету перераховано майже 75 млн. грн., що на 88,6% або на 35,1 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найактивніше Тернопільщина торгує із Польщею, Німеччиною та Росією.

Найбільше податків сплачено при митному оформленні свіжомороженої риби (7,2 млн грн), полімерів етилену в первинних формах (3,4 млн грн), невибіленої бавовни для текстильної промисловості (майже 3 млн грн).

Загальний товарообіг області за підсумками листопада 2015 року склав 41,6 млн дол. США, зокрема, імпорт – 20,8 млн дол. США та стільки ж експорт.

Тернопільщина співпрацює з торговельними партнерами із 51 країни світу. Як не дивно, область продовжує тісно співпрацювати з країною-агресером, яка замикає трійку лідерів.

Хороші торговельні зв’язки з Тернопіллям має Польща (57,3% від усього товарообігу), Німеччина (6,5%), Росія (5,7%), Швейцарія (3,8%), Великобританія (3,8%).

Не обходиться і без правопорушень. За підсумками роботи минулого місяця працівниками Тернопільської митниці ДФС складено 5 протоколів про порушення митних правил на загальну суму 440,6 тис. грн. Як наслідок, до бюджету перераховано 16,1 тис. грн. від сплати митних штрафів.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео