Новорічні вироби та подарунки своїми руками

Прикрасити оселю новорічними атрибутами, зробленими власноруч – це оригінально, корисно та економно, кажуть дизайнери. До виготовлення можна долучити дітлахів та всю родину. «Плюс» - на такій красі можна суттєво зекономити.

Іграшки та новорічні атрибути власними руками – це ексклюзивно та оригінально, адже ні в кого з ваших друзів та знайомих не буде однакового виробу, навіть якщо всі виготовлятимуть за одним й тим же «рецептом».

Це – економно, адже більшість виробів можна зробити з того, що завжди є дома, під рукою, або у старій скрині.

Це додасть новорічного настрою навіть коли за вікном мерехтить дощ, а погода зовсім не нагадує новорічно-різдвяну, каже тернопільська дизайнерка Ольга Воробець.

- Вся родина рідко, як правило, дома займається якоюсь спільною справою, - каже п. Ольга. – Виготовлення новорічних атрибутів – гарна нагода весело та корисно провести час разом. Долучайте до виготовлення дітлахів. Їм це буде під силу, адже нічого складного у виготовленні немає – навіть для наймолодших. Проте з якою гордістю вони демонструватимуть власноруч виготовлену оздобу всім гостям…

Іграшки, які продають на ринках і в супермаркетах, може, й гарні, але «без душі» - просто наштамповані на конвеєрі, каже майстриня. Окрім того, ціни останнім часом «кусаються» і навряд чи більшість зможе собі дозволити повністю оновити всі прикраси, аби святкова оселя не нагадувала минулорічні.

- У кожного дома є клей, старі лампочки, фольга чи якісь стрічки, - каже п. Ольга. – Для виготовлення ексклюзивної атрибутики потрібні найпростіші речі, гарний настрій та трошки фантазії. І обов’язково – часточка душі. Тоді свята проходитимуть у казковій атмосфері, радості та веселощах.      

Ялинкова іграшка з лампочки

·         потрібно: використану лампочку, клей ПВА, крупа манна, стрічечка 

·         робота: стрічкою обмотуємо ніжку-патрон самої лампочки, ховаючи його негарний вигляд і водночас робимо петельку, на якій висітиме сама іграшка.

·         Лампочку обезжирюємо, малюємо на ній візерунки клеєм ПВА, посипаємо зверху манкою. Можна посипати блискітками чи розмальовувати лаком для нігтів. Чекаємо, доки висохне. Це економ варіант. Ті, хто мають акрилові фарби, може використовувати і їх. Прикрашати можна усім, чим душа забажає. 

Ялинкова сніжинка

·         потрібно: гарячий клей-пістолет, фольга або пергаментний папір для випічки, клей ПВА, блискітки, або лак для нігтів 
робота: поки гріється клей, візьмемо невеличкий за розмірами пергаментний папір і зовсім трішечки змастимо його олією, щоб майбутня сніжинка легко відділилась. Малюємо клеєм сніжинку. Коли вона вистигне, стане схожою на пластмасову. Покриваємо її клеєм і посипаємо блискітками. Або одразу розфарбовуємо лаком для нігтів.

Кулька нашвидкоруч

·         потрібно: будь-яка дитяча кулька чи газета, обгортковий папір, стрічка 
робота : якщо кульки немає, її можна скрутити із газети. Щоб кулька тримала круглу форму і не розпадала, перев’яжіть її звичайною ниткою. Далі беремо кульку, загортаємо у подарунковий папір у вигляді мішечка. Зав’язуємо стрічкою. Готово. 

Візерунки на склі

·         потрібно: трафарет, зубна паста, стара зубна щітка 
робота: якщо не маєте трафарета, тоді його легко зробити самому зі звичайних альбомних листків . Розводимо зубну пасту зовсім трішечки водою, щоб не була такою густою, як у тюбику, але і не була занадто рідкою – щоб не текла. Закріплюємо трафарет скотчем, беремо стару зубну щітку і «набрискуєм» наші візерунки. 

Ангелик

·         потрібно: звичайний аркуш паперу, клей ПВА, ножиці, маленька стрічка 
робота: вирізаємо із паперу два квадрати (у нашому випадку 10х10 см), складаємо його якомога дрібнішою гофрою - як колись робили віяло. На однаковій відстані, приблизно 1/3,  згинаємо наші гафровані заготовки. Більша частина буде пляттям для ангела, а менша - крилами. Склеюємо дві частини - праву і ліву частини платтячка. Крильця можна гарно розправити і, щоб вони гарно тримали форму, можна теж приклеїти їх до платтячка. Для «голови» ангела наріжте решту листка на тоненькі смужки, за допомогою зубочистки гарненько скрутіть смужки в один «бублик». Прикріпляємо голову до нашого ангела. Закріпляємо стрічечку. Готово.

Різдвяний віночок

·         потрібно: газета, нитка, ялинкова гірлянда, цукерки, стрічка (самий мінімальний економ варіант ) 
робота: скручуємо зі старої газети "бублик" чи кільце, щоб він тримав форму, закріплюємо звичайною ниткою. Беремо звичайну ялинкову гірлянду і обмотуємо готове кільце по колу. Прикрашаємо наш яскравий віночок, чим душа бажає - ми прикрасили цукерками, як символом солодкого життя. Можна прив’язувати цукерки чи інші прикраси яскравими стрічками. Можна прикріпити до віночка звичайні ялинкові іграшки, але вони не повинні бути скляними. Готово.  

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео