Пісню про головного бухгалтера написав тернопільський доцент

Доктора економічних наук, дійсного члена Академії економічних наук України, доцента ТНЕУ Василя Дерія у літературних колах більше знають як поета-пісняра, який ще й пише для дитячої аудиторії.

У його творчому доробку збірка віршів для дітей "Мій Букварику, Букводарику", поетична "Пора каштанового цвіту". А пісенний збірник "Мамині турботи" створив спільно з українським кримським композитором Віталієм Лазаренком. Друкувався в багатьох літературних часописах, має чисельні літературно-мистецькі нагороди, але найдорожча - імені Іванни Блажкевич. У творчому доробку цього неординарного чоловіка майже 50 пісень, які написав у співпраці із Зеновією Присухіною, Василем Подуфаловим, Миколою Болотним, Миколою Ведмедерою, Лесею Олексюк, Миколою Шамлі, Софією Яремій. Його пісні виконують професійний ансамбль із Києва "Дарничанка", військовий ансамбль міста Тернополя, народний самодіяльний ансамбль "Горлиця" Козівського району.

І ось завідувач кафедри "Аудиту, ревізії та аналізу" потішив своїх шанувальників новою піснею. Та ще й якою! Відтепер українці матимуть свою пісню про бухгалтера, музику до якої створив композитор з Лозови Харківської області Микола Ведмедеря. Називається вона "Наш головний бухгалтер". Виконує її студентка 4 курсу факультету обліку й аудиту ТНЕУ Юлія Віжанська. Прем'єра пісні відбулась на Всеукраїнській олімпіаді з обліку та аудиту. Пісня надзвичайно позитивна і весела.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео