Семен Млинко виготовляє тролейбуси з паперу і картону (фото)

Моделі справжніх тролейбусів Skoda, ЮМЗ та ЛАЗ із паперу та картону виготовляє тернопільський учень Семен Млинко.  У колекції юнака вже є зразки 174 тролейбусів, які їздять або їздили Тернополем, а також три моделі електротранспорту з Одеси і одна – із Харкова.

Свої вироби Семен, учень школи №17, що на вул. Протасевича, виготовляє у вільний час.

– Я почав робити моделі з 2013 року. Почалося все з того, що поїхав до Євпаторії і там пофотографував усі трамваї, побував у депо, – розповідає Семен Млинко. – Але інтерес до електротранспорту був давно, ще з третього класу.

Перші зразки хлопець виконав із паперу, а з серпня 2014-го він працює за новою технологією – виготовляє тролейбуси і трамваї з картону та з прозорими вікнами. Майже у всіх модельках відтворені салони з сидіннями. Уже зроблені моделі автор вдосконалює.

– Робота триватиме до того часу, поки кожен зразок не буде таким, як справжній, – каже школяр. – В одній з моделей я вже встановив LED-освітлення. Вони будуть їздити, але робота ще триває. Доведеться зробити рами. Чому електротранспорт? Бо він економний і перспективніший, порівняно з маршрутками.

На створення моделей Семен витрачає від кількох днів до місяця.

– Це дає мені задоволення і покращує настрій, – каже школяр. – Я планую працювати у сфері електротранспорту.

Інформацію, необхідну для створення моделей, автор збирає з різних джерел, пише 20 хвилин.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео